Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Sprintet inn til gull

Marit Bjørgen og Ingvild Flugstad Østberg vant den klassiske lagsprinten i langrenn i OL. Dermed ble det enda et gull for Norge. Herrene klarte fjerdeplassen.

De norske langrennsløperne Marit Bjørgen og Ingvild Flugstad Østberg viste endelig konkurrentene hva de var gode for. Det norske kvinnelaget vant den klassiske lagsprinten i De olympiske leker (OL) onsdag. Og det med god margin.

Marit Bjørgen klarte å lage en god luke til konkurrentene allerede i første etappe i finalen. Konkurrentene greide aldri å ta igjen det tapte. Finland gikk inn til sølv og Sverige til bronse.

Ingvild Flugstad Østberg vekslet nesten likt med ledende Aino-Kaisa Saarinen etter første etappe. Da var feltet fortsatt godt samlet, men Bjørgen rykket det i stykker på 2. etappe. Finnenes løper Kerttu Niskanen greide ikke å følge og var 2,8 sekunder bak ved veksling.

Saarinen tok inn ett sekund på Østberg på den neste etappen, men Bjørgen økte igjen. Hun vekslet 4,9 sekunder foran da hun sendte Østberg ut på nest siste etappe. Østberg tok vare på ledelsen og vekslet fire og et halvt sekund foran Finland.

Bjørgen var aldri i fare for å gi fra seg forspranget. Hun kom alene i mål ni sekunder foran Niskanen.

Sveriges Stina Nilsson avgjorde en spurt mot Tyskland om bronsen.

Iivo Niskanen og Sami Jauhojärvi jublet for finsk gull på herresprinten. Men det kan bli protest. Det var etter at Jauhojärvi gjorde at tyske Tim Tscharnkes falt på vei inn til stadion.  Det var Finland, Russland og Tyskland så ut til å skulle spurte om gullet. Finland avgjorde spurten mot Russland, mens Sverige gikk inn til tredjeplass.

Det norske herrelaget med Petter Northug og Ola Vigen Hattestad klarte bare så vidt å ta seg til finalen. På nest siste etappe ble det tungt for Hattestad. Northug gikk inn det han kunne, men klarte ikke ta igjen teten.

Norge endte på en fjerdeplass.