Sport

Stabæk godtar ikke straffen

Fotballklubben Stabæk godtar ikke straffen etter klubb-byttet til spiller Veigar Páll Gunnarson.

I fjor sommer byttet fotball-spiller Veigar Páll Gunnarson fotballklubb. Han gikk fra Stabæk Fotball til Vålerenga Fotball. Det skal ikke ha gått riktig for seg, mener politiet.

Onsdag kom beskjeden om at Stabæk Fotball og Stabæk Fotball AS får forelegg i saken. Et forelegg er en bot som er en straff. Det brukes i mindre alvorlige saker der noen har gjort noe som ikke er lov.

Stabæk varsler at de nekter å godta forelegget. Klubben sier at ingen der har har gjort noe ulovlig.

– Vi vil svært gjerne legge saken bak oss, men vi kan ikke si ja til foreleggene, skriver Stabæk i en pressemelding.

LES MER HER: Siktet etter fotballjuks

Onsdag ble det også kjent at fire personer er tiltalt i saken. Det er tidligere styreleder Lars Holter Sørensen i Stabæk Fotball AS, sportslig leder Inge André Olsen i Stabæk Fotball, tidligere styremedlem Tor Q. Aaserød i Stabæk Fotball AS og tidligere sportsdirektør Truls Haakonsen i Vålerenga Fotball.

Saken mot tidligere styreleder Erik Loe i Stabæk Fotball ble droppet etter bevisets stilling. Det betyr at politiet ikke mener de har beviser som er bra nok.

LES MER HER: Stabæk må låne millioner av kroner

I 2008 skrev spillerne Veigar Páll Gunnarson en avtale med den franske fotball-klubben Nancy. Men året etter dro han tilbake til Stabæk Fotball. Der skulle han bli i tre år.

Men i juli i 2011 ble det bestemt at Gunnarson skulle over til Vålerenga Fotball. Da hadde Gunnarsons gamle klubb Nancy rett på en del av pengene fra Vålerenga.

Men Stabæk Fotball solgte Gunnarson billig til Vålerenga. Gunnarson ble solgt for 1 million kroner. Han var verdt minst 5 millioner kroner. Stabæk skulle isteden få mange penger for en annen, ung spiller.

Politiet mener Stabæk gjorde dette med vilje for å unngå å måtte betale penger til franske Nancy. De skulle ha 50 prosent av en salgssum for Gunnarsson.

Siste utgave

På forsiden nå