Sport

Stjerne blant stjerner

«Friidrettens David Beckham». Slik ble Andreas Thorkildsen presentert da friidretts-forbundet feiret seg selv.

Idretts-stjernene Usain Bolt, Tyson Gay, Jelena Isinbajeva og Sanya Richards var samlet i Monaco søndag. Der var også den norske spydkasteren Andreas Thorkildsen. De var på fest med Det internasjonale friidretts-bundet (IAAF).

Diamond League er et nytt system for konkurranser i friidrett. Det starter i Doha i mai. Tidligere het konkurransene Golden League. Eksperter mener at Diamond League vil gjøre konkurransene mer spennende. Det vil ikke være like tilfeldig hvem som vinner. Den beste utøveren vil vinne uansett. Årsaken er et nytt poengsystem.

Norske Thorkildsen er blitt en av stjernene i internasjonal friidrett. Derfor er han valgt til å være en av ambassadørene for Diamond League.
Thorkildsen har vunnet både Europa-mesterskapet (EM), Verdens-mesterskapet (VM) og De olympiske leker (OL). Og han trives med å være en av de beste.
– Jeg gleder meg virkelig til neste sesong. Det er ikke tvil om at Diamond League er bra for friidretten. Det blir en annerledes konkurranse enn Golden League, sier Thorkildsen.

Han skal være med i sju stevner i Diamond League. Den neste sesongen hans starter på Bislett i Oslo. Det skjer 4. juni. Dit kommer også sprinteren Sanya Richards. Amerikaneren er kåret til årets kvinnelige friidretts-utøver. Kanskje kommer sprinterne Usain Bolt og Asafa Powell også.

– Diamond League gjør det mye lettere å planlegge sesongen min. Jeg vet allerede hvor jeg skal konkurrere neste år. Snart får jeg også programmet mitt for 2011. Det er veldig bra, sier Thorkildsen.

Han var en av dem som fikk oppmerksomhet på festen søndag. Nordmannen ble intervjuet sammen med flere av de andre stjernene.
– Bislett Games er en viktig arrangør av internasjonale friidretts-konkurranser. Det er nok noe av årsaken til at jeg ble valgt som ambassadør. Men spyd har også vært en veldig spennende øvelse i Golden League de siste årene. Det betyr nok noe, sier han.

Thorkildsen tror at konkurransene kommer til å bli enda mer spennende med det nye systemet. Øvelsene i spyd kommer ikke til å bli avgjort før finalen i Brussel neste år.
– Jeg ser fram til den konkurransen, sier Thorkildsen.

Neste år kaster han spyd i Oslo, New York, Lausanne, Paris, Stockholm, London og Brussel. I tilegg er det superliga i Bergen 20. og 21. juni.  EM i Spania er i slutten av juli.

Mer fra Sport

Siste utgave

På forsiden nå