Sport

Stjernene kan ødelegge

Lørdag stiller Portugal med de beste fotball-stjernene sine. Det kan være en fordel for Norge.

Lørdag møter landslaget i fotball Portugal. Det skjer i hovedstaden Lisboa. For 18 år siden spilte også Norge mot Portugal borte. Fotball-spiller Jan Åge Fjørtoft stusset ballen med hodet. Han sendte den til Gøran Sørloth. Sørloth dundret ballen rett i mål. Kampen mellom Portugal og Norge endte 1-1. Lørdag er det klart for ny duell. Da kjempes det om en plass i europamesterskapet (EM).

– Den gang syntes jeg ikke Portugal gjorde så stor motstand. De rotet. De slappet nok mer av. Årsaken var at de tenkte at Norge var et dårligere lag. Det kan være en fordel for oss nå også. Portugal stiller med stjerner som Cristiano Ronaldo og Ricardo Carvalho. Jo større stjerner, jo mindre klarer de trolig å skjerpe seg mot et lag fra lille Norge, sier Gøran Sørloth til Klar Tale.

LES MER HER: – Vi kan vinne over Danmark og Portugal

Sørloth tror Norge kan klare uavgjort. Men da må nordmennene holde på ballen når de får den. De må også ødelegge spillet til portugiserne.

– Norge må være nøye med forsvaret sitt. De må stå imot. Portugisiske stjerner tåler lite. Det er hvis de ikke lykkes mot et dårligere lag. Da blir det sutring, mener han.

Sørloth tror den norske målvakten og kapteinen Brede Hangeland blir viktig. John Carew er også i form, mener han. I fjor høst vant Norge 1-0 over Portugal hjemme. Siden har portugiserne fått ny trener. Landslags-sjef Egil «Drillo» Olsen mener de er verdens beste lag akkurat nå. Portugal vant over verdensmester Spania med hele 4-0 i november.

– Vinner vi over Portugal, vil jeg kalle det en sensasjon. Uavgjort er ingen sensasjon, men en liten overraskelse. Vi har spillere som er gode på enkelte ting. Vi har også fart og er gode til å nikke ballen med hodet. Vi kan skåre mål mot dem. Vi er sterkest på å ødelegge for andre. Det kan føre til at vi tar poeng i Portugal, sier «Drillo» til nyhetsbyrået NTB.

LES MER HER: Dro hjem med tap

Norge leder så langt i sin gruppe på veien mot EM.

LES OGSÅ: Ikke fristet til å fortsette
LES OGSÅ: – Norge er favoritt

Siste utgave

På forsiden nå