Sport

Stjernene kommer hjem

Håndball-stjernene kommer hjem fra utlandet. Det kan gjøre eliteserien mer spennende.

Lørdag starter håndball-sesongen for kvinner. Da kommer flere norske håndball-stjerner på banen. De har spilt for utenlandske klubber. Nå er de tilbake i Norge. Blant dem er Kristine Lunde-Borgersen, Katja Nyberg og Gro Hammerseng. 

– Dette vil bety mye for de norske håndball-klubbene. Folk kjenner disse stjernene fra landslaget. De har spilt i mange kamper som er vist på TV. Trolig vil flere gå på håndball-kamper. De vil se stjernene spille, sier Frode Scheie. Han kommenterer håndball på TV 2. Avisene og TV kommer også til å skrive og sende mer fra kamper, tror Scheie.
Stjerne-spillerne har mye erfaring fra kamper mot gode lag i utlandet.
– Stjernene vil trolig også hjelpe til på treninger for yngre spillere. Det kan få flere til å begynne å spille håndball, sier han.

Kristine Lunde-Borgersen drar til hjembyen Kristiansand. Der venter laget Våg Vipers på henne. Larvik får Katja Nyberg, Gro Hammerseng, Linn-Kristin Riegelhuth og Cecilie Leganger på laget. Noen lag mener at Larvik blir for gode. Det blir ikke noe spennende i håndball-serien lenger.

Karl Erik Bøhn er uenig. Han er trener for Larvik. Bøhn mener at andre lag ikke kan klage på at Larvik spiller for godt. Da må de heller finne ut hvordan de selv kan bli bedre.

Frode Scheie tror at Larvik og stjerne-spillerne kan gjøre de andre lagene bedre. De må skjerpe seg. Dessuten vil alle lag få mer oppmerksomhet.
– Da får de heller tåle at noen kamper kan bli litt kjedelige, mener Scheie.

Og Larvik satser ikke bare på å vinne i Norge.
– Vi tenker også på den europeiske mesterligaen i håndball. Med det nye laget har vi mulighet til å vinne der, sier trener Bøhn.

Mer fra Sport

Siste utgave

På forsiden nå