Sport

Stjernene som vil skinne i ishockey-VM

Lørdag er verdens-mesterskapet (VM) i ishockey i gang. Mange store stjerner er klare for å kjempe om gullet på isen.

Flere kjente spillere er på plass under verdens-mesterskapet (VM) i ishockey i Slovakia. De største stjernene har vunnet gull i VM, De olympiske leker (OL) og Stanley Cup. Den aller største er fortsatt tsjekkeren Jaromir Jagr (37). Han har vunnet alle de store titlene. Han mener Tsjekkia har gode sjanser til å forsvare VM-tittelen fra i fjor.

– Jeg tror vi er et bedre lag i år. Men det kommer an på hvor mye vi står på, sier Jagr til nyhetsbyrået NTB.

I papirutgaven av Klar Tale kan du lese mer om hva det norske laget tror om sine sjanser i VM.

En annen stjerne er canadieren Rick Nash. Han har gull fra OL i Vancouver. Og ikke minst russeren Ilja Kovaltsjuk. Han har vunnet to VM-gull.

Loui Eriksson fra Sverige er også blant de mange stjernene i årets mesterskap. Han spiller for Dallas Stars i den amerikanske toppligaen NHL. Rundt 60 spillere fra NHL er med i VM. Ingen av dem har fått flere poeng enn Eriksson denne sesongen. Det ble 27 mål og 73 poeng for Dallas Stars.

– Litt press har man jo på seg. Folk forventer at jeg skal gjøre det bra i VM siden det har gått så bra i NHL. Det er også en utfordring. Men jeg har gjort det bra så langt på landslaget. Det er bare å kjøre på som jeg har gjort i Dallas, sa Eriksson.

Eriksson spiller sitt andre VM. Han er den eneste igjen fra det svenske OL-laget i fjor. Likevel er alltid Sverige ett av lagene som kan ta medalje i VM. Sverige starter VM mot Norge i byen Kosice lørdag.

De helt store favorittene er likevel Russland og Canada. Russland vant gull i VM både i 2008 og 2009. Men i fjor tapte de overraskende for Tsjekkia i VM-finalen.

Siste utgave

På forsiden nå