– Stolt av å være en del av Molde

Fotballaget Molde banket den tyrkiske serielederen Fenerbahçe.

Molde viste fram storspill av første klasse torsdag. De slo den tyrkiske serielederen Fenerbahçe 3-1 i Istanbul i gruppespillet i europaligaen. Det var det ikke alle som forventet.

Veteranen Daniel Berg Hestad var en av banens beste spillere.

– Jeg er veldig stolt av laget og av å være en del av Molde Fotballklubb. Det sa en rørt kaptein til avisa Romsdals Budstikke.

– Jeg tror ikke så mange forventet at vi skulle ta poeng her.

Hjemmelaget var ikke uventet best i åpnings-minuttene. Men det tok ikke lang tid før Molde tok over showet.

Etter 35 minutters spill fikk Daniel Berg Hestad en dytt i ryggen. Dommeren pekte på straffemerket. Tommy Høiland var iskald og «chippet» ballen midt i mål.

Seks minutter senere var lagene like langt. Det sto 1-1.

Men 1-1-målet var ikke nok til å knekke Molde. Etter 52 minutters ledet Molde 2-1.

Da ble det stille på tribunen i Istanbul.

Så ble det 3-1. Martin Linnes skåret.

Fenerbahçe har vunnet 33 ganger på de siste 40 kampene på hjemmebane i serien. Det har spilt seks uavgjorte kamper og tapt én gang.

Lagene Arsenal og Borussia Mönchengladbach er de eneste som har slått laget på bortebane i europacupene de siste fem år.

For laget Rosenborg glapp seieren torsdag. Rosenborg var på vei mot borteseier mot Saint-Étienne i europaligaen. Tobias Mikkelsen og Jonas Svensson skåret ett mål hver. Men et straffespark på slutten av kampen ødela. Kampen endte 2-2.