Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Stolt av storebror Bø

Skiskytter Johannes Thingnes Bø var stolt av storebror Tarjei Bø. Etter flere tunge måneder klarte Tarjei å vinne medaljer i alle de tre første VM-øvelsene.

Skiskytter Johannes Thingnes Bø ble hyllet lørdag. Han vant sitt første gull i et verdens-mesterskap (VM). Han vant sprinten. Men det var ikke bare det som gledet Johannes. Han var veldig stolt av storebror Tarjei Bø. Etter flere tunge måneder klarte Tarjei å vinne medaljer i alle de tre første øvelsene. Han vant bronse både i sprint, jaktstart og blandet stafett. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

Johannes hoppet opp på toppen av seierspallen lørdag. Han ropte «JA!» og strakk armende jublende i været. Tarjei vant bronse.

– Jeg er gullvinneren, men det ble veldig stort å stå der sammen med Tarjei. Jeg følte liksom at vi sto hjemme i stua og så noen andre norske ta gull. Det var spesielt, sier Johannes til NTB.

For foreldrene var det også stort.

– De sa selv at dagen var bedre enn alt som Tarjei har klart alene. Når vi står der begge to og det er full pakke, jul og bursdag og alt på samme tid. Det var en veldig stor dag for familien, sa Johannes Thingnes Bø til NTB.

Også kollega Emil Hegle Svendsen roste Tarjei Bø.

– Jeg synes det er kjempemorsomt. Tarjei fortjener dette utrolig mye. Han har strevd fryktelig i vinter, så dette er bra, sier han.

Men det ble ikke noen vill feiring søndag. VM er ikke over.

– Det hadde vært moro med en fest, men det er tre løp igjen. Det kommer en viktig stafett. Den skal vi vinne. Vi skal knuse alle og vise at vi er best, sier Johannes.

Johannes har store tanker om sin storebror i resten av VM.

– Jeg tror han blir veldig sterk på både normal, stafett og fellesstart. At han har startet så bra og har sine beste distanser igjen, lover veldig bra, sier han.

VM er i Kontiolahti i Finland fram til 15. mars. Slik er programmet framover:

 

Onsdag 11. mars:

Klokka 17.15: Normaldistanse: 15 kilometer, kvinner

 

Torsdag 12. mars:

Klokka 17.15: Normaldistanse, 20 kilometer, menn

 

Fredag 13. mars:

Klokka 17.15: Stafett: 4x6 kilometer, kvinner

 

Lørdag 14. mars:

Klokka 16.30: Stafett: 4x7,5 kilometer, menn

 

Søndag 15. mars:

Klokka 13.30: Fellesstart: 12,5 kilometer, kvinner

Klokka 16.15: Fellesstart: 15 kilometer, menn

LES OGSÅ: 11 norske er klare for VM