Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Stopper salget

Fotball-klubben Liverpool FC er ikke solgt likevel. De gamle eierne gir seg ikke uten kamp.

Tidligere denne måneden ble det klart at det selskapet New England Sports Ventures (NESV) kjøpte fotball-klubben Liverppol FC. Men nå slår de gamle eierne George Gillett og Tom Hicks tilbake. De får støtte fra en retts-innstans i Texas i USA for å stoppe salget av klubben.

LES MER HER: Solgte Liverpool FC

Dersom Liverpool FC selges til NESV, taper Gillett og Hicks mye penger. Men et slikt salg hadde vært bra for den engelske fotball-klubben. Klubben ville blitt kvitt gjelden sin.

Gillett og Hicks krever også erstatning fra styret i Liverpool FC. De mener at flere andre kjøpere enn NESV hadde lyst til å betale mer for klubben. Gillett og Hicks sier at NESV betaler alt for lite for fotball-klubben. Derfor vil de to nå ha nesten 10 milliarder kroner i erstatning. Det skriver Nettavisen.

Tidligere denne uken fikk styret i Liverpool FC støtte fra en domstol i England. Årsaken er at Gillett og Hicks prøvde å fjerne flere personer i klubbens styre. Det gjorde de for å hindre at klubben ble solgt til NESV, skriver nyhetsbyrået NTB.
– Hicks og Gillett er funnet skyldig i det klareste bruddet på et selskaps regler som er mulig, sa dommer Christopher Floyd.