Sport

Stoppet av smerter

Spydkaster Andreas Thorkildsen måtte gi seg etter de tre første kastene. Han tok ingen medalje i spydfinalen i europa-mesterskapet (EM) i friidrett.

Smerter i høyre lår gjorde at Andreas Thorkildsen ikke ville kaste mer. Han endte på 4. plass i spyd med et kast på 81,55 meter onsdag. Europa-mesterskapet (EM) i friidrett er i Helsinki i Finland.

– Jeg har fått noe i det ene låret. Det gjorde at jeg ikke kunne løpe fort nok i tilløpet. Det bedret seg ikke utover i konkurransen. Derfor valgte jeg å gi meg etter det tredje kastet. Det var ikke noen vits i å fortsette. Jeg ville ikke risikere noe, sier Thorkildsen til nyhetsbyrået NTB.

LES MER HER: Fristes av gull nummer tre

Han kjente at det var vondt allerede under oppvarmingen. Thorkildsen tenkte allerede da på om han skulle la være å starte.

– Det er ikke så veldig dramatisk. Hadde det vært finale i De olympiske leker (OL), hadde jeg fortsatt å kaste, sier han.

Det er første gang på ni år at spydkasteren ikke er blant de tre beste. Vitezslav Vesely fra Tsjekkia vant med et kast på 83,72 meter. Russeren Valerij Jordan fikk sølv med 83,23 meter. Finske Ari Mannio tok bronsen.

– Jeg ser ikke på denne skaden som noe stort problem. Det er ingen grunn til bekymring med tanke på OL. Det er forresten noe jeg har merket også tidligere i sesongen. Men dramatisk er det ikke. Nå må jeg bare få behandlinger, slik at det forsvinner, sa Thorkildsen.

Det er fortsatt fem uker til OL i London. Thorkildsen er ikke bekymret for at skaden kan ødelegge.

– Jeg kan ikke se at jeg trenger så mange gode kast før OL. I selve OL-konkurransen må jeg kaste langt, sier han.

Norge tok tre medaljer i EM torsdag. Tonje Angelsen fikk sølv i høyde. Margrethe Renstrøm tok bronse i lengde. Jaysuma Saidy Ndure løp inn til bronse på 100-meter.

Christina Vukicevic slet seg til en plass i semifinalen på 100 meter hekk fredag. Hun løp inn på 13,17 sekunder og gikk videre med svakest tid av alle.

Mer fra Sport

Siste utgave

På forsiden nå