Sport

Strømsgodset-spillere har varslet om rasisme

Sju spillere på fotball-klubben Strømsgodset har varslet om rasisme fra treneren.

Sju spillere på Strømsgodset mener de har opplevd rasisme fra Henrik Pedersen. Han er trener i klubben. Det har de varslet til spiller-foreningen NISO om.

Mandag kveld sendte styret i klubben ut en pressemelding. Der stod det at treneren får fortsette i jobben. Styret sier også de har full tillit til Pedersen.

En person har sendt et varslet til klubben. Det er i tillegg til de sju som har sendt varsel til NISO. Varselet til klubben handler om noe som ble opplevd som rasisme fra Pedersen. Ivar Strømsjordet sier til kanalen TV 2 at det er riktig at også klubben har fått et varsel. Strømsjordet er leder i styret i Strømsgodset.

Han sier også at klubben visste om at NISO hadde fått flere varsler om rasisme.

– Vi vet det er kommet anonyme meldinger til NISO. Men det har ikke vært så konkret innhold i de meldingene, sier Strømsjordet.

Han sier at det gjør at det er vanskelig å vite om de er sanne. Det har nå vært flere møter internt i klubben om saken.

NISO mener klubben burde ha håndtert saken på en annen måte.

– Jeg har en følelse av at det har gått veldig fort. Det har nok ikke vært en så grundig prosess som det burde ha vært, sier Thomas Kristensen i NISO.

Pedersen skal ha brukt nedsettende ord mot personen som varslet klubben. Det sier Strømjordet til kanalen Eurosport.

– Ingen av de vi har snakket med kan bekrefte at Henrik Pedersen har brukt disse ordene mot personen som varslet, sier han.

Klubben skriver i pressemeldingen at det er varslet om "uheldige uttrykk".

– Det kan ha vært brukt uttrykk som «African boy» og «African time» om spillere fra Afrika. Det er først og fremst uttrykkene varsleren har meldt om, sier Strømsjordet.

Han sier at klubben har åpnet for at folk i klubben kan ta kontakt med NISO. Det skal gjøre det mulig for folk å si ifra, uten at de trenger å snakke med ledelsen i klubben.

Nyhetsbyrået NTB har prøvd å komme i kontakt med Pedersen tirsdag.De har ikke fått kontakt. Men han snakket med avisene Drammens Tidende og VG mandag kveld.

Han sa da at han aldri hadde vært i tvil om at han ville bli frikjent for rasisme. Og at han var glad for at han var frikjent for anklagene om rasisme.

Han har hele tiden avvist alle anklager.

Siste utgave

På forsiden nå