Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Suárez biter igjen

Den uruguayanske fotballspilleren Luis Suárez har bitt en motspiller. Det er tredje gangen han gjør det.

Luis Suárez spiller for Uruguay og Liverpool i England. Under kampen mot Italia tirsdag kveld bet Suárez motspilleren Giorgio Chiellini i skulderen.

Suárez fikk ikke lov til å spille for Liverpool i starten av denne sesongen. Det var fordi han fikk ti kamper i straff for å ha bitt Chelsea-spilleren Branislav Ivanovic. Han har hatt en fantastisk sesong for Liverpool. Det ble derfor trodd at han hadde lagt den dårlige oppførselen bak seg.

Dommeren så ikke at Suárez bet Chiellini. Derfor fikk han ingen straff i kampen. Det internasjonale fotball-forbundet (FIFA) kan allikevel straffe Suárez. Det er fordi det finnes video av hendelsen. Alle kamper i verdensmesterskapet (VM) i fotball blir filmet.

Ian Wright er tidligere spiller for Arsenal og England. Han mener at Suárez trenger profesjonell hjelp etter det som har skjedd. Det sa han til TV-kanalen NRK.

LES OGSÅ: To bråkmakere møtes til kamp

FIFA har sagt at de skal se på hendelsen. Det kan i verste fall ende med at Suárez ikke får spille fotball i to år. Det skriver TV 2 på sine nettsider. Suárez og Uruguay skal fortelle FIFA sin versjon av det som skjedde. De har fått frist til onsdag kveld norsk tid. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

Ekspertene mener at Suárez må straffes hardt. Alan Shearer har tidligere spilt fotball for England. Nå er han ekspert for TV-kanalen BBC. Shearer mener Suárez bør utestenges i lang tid hvis det blir bevist at han bet en motspiller igjen.

– Bildene er klare, og jeg kan ikke forstå hvordan han skal kunne slippe unna, sier han.

Robbie Savage er også ekspert for BBC. Han er enig med Alan Shearer.

– Det er en skam. Suárez bør aldri spille landslagsfotball igjen, sier Savage til BBC.

Suárez bet italienske Chiellini omtrent ti minutter før slutt. Like før hadde de vært i en duell. Fram til Claudio Marchisio fikk direkte rødt kort en halvtime før slutt hadde det skjedd lite i kampen. Bitingen skjedde like før Diego Godin skåret for Uruguay. Uruguay vant 1-0 over Italia. Uruguay og Costa Rica gikk videre til åttedelsfinalen. England og Italia ble slått ut.

Det er ikke første gangen Suárez biter en motspiller. I fjor fikk han ti kamper i straff. Det var fordi han bet Chelsea-spiller Branislav Ivanovic i en Premier League-kamp for Liverpool.

I 2010 fikk han sju kamper i straff. Det var fordi han bet PSV-spiller Otman Bakkal i en nederlandsk seriekamp for Ajax.

– Suárez har helt klart kort lunte. Stillingen var 0-0, og det var ikke så lenge igjen å spille. Suárez begynte å bli frustrert. Reaksjonen hans var det han tydeligvis gjør i slike situasjoner. Han ønsker å bite folk når han blir sint, sier Gary Lineker.

Lagene som er klare for åttedelsfinale:

  • Argentina
  • Belgia
  • Chile
  • Colombia
  • Costa Rica
  • Nederland
  • Brasil
  • Mexico
  • Uruguay
  • Hellas

Australia, Bosnia-Hercegovina, England, Kamerun, Kroatia, Italia, Japan, Elfenbenskysten og Spania er ute av VM.

I kveld spiller Argentina mot Nigeria og Bosnia mot Iran. Begge kampene spilles klokka 18. De vises på NRK. Klokka 22 spiller Honduras mot Sveits og Ecuador mot Frankrike. Honduras og Sveits vises på TV 2 Sportskanalen og Ecuador og Frankrike vises på TV 2.