Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Sundby tror på tøff sesong

Langrennsløper Martin Johnsrud Sundby er klar til start. Men han tror på tøffe dueller denne vinteren.

– Jeg har fått mer juling og kamp på trening enn i fjor. Det skal jeg ikke skjule. Derfor er jeg veldig spent på hvor jeg står i forhold til de andre løperne. Både på det norske laget, og resten av verden, sa Martin Johnsrud Sundby. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

Langrennsløperen møtte mediene på Beitostølen torsdag. Fredag starter sesongen for de norske skiløperne. De skal konkurrere på Beitostølen. Herrene konkurrerer først. De skal gå 15 kilometer klassisk langrenn. Også lørdag og søndag er det renn.

Sundby tror det kan bli vanskelig å gjøre det like bra i år som i fjor.

– Det er bra for laget at det har vært mer kamp på trening. Jeg venter meg mange tøffe og gode dueller utover i sesongen, sa Sundby.

Langrennsløperen har vært litt syk før start.

– Jeg har vært litt skranten den siste uken. Men jeg tror at formen er så bra at det kan bli brukbart. Jeg kan i hvert fall si at jeg har hatt en sportslig veldig bra høst. Jeg har trent bra og tøft. Jeg føler jeg har hatt god kontroll, sa han.

Sundby har fått mye oppmerksomhet og kritikk tidligere i høst. Langrennsløperen tok for mye medisin mot sykdommen astma. Det ble han straffet for. Men nå er han tilbake blant de norske langrennsløperne.

– Jeg vet ikke om det har noe å si når sesongen starter, sa han.

Sundby konsentrerer seg om å gå fort på ski.

– Jeg tror de andre løperne på laget ser det på samme måte, sa han.

Fredag morgen bestemmer han seg for om han går 15-kilometeren.