Super-Mario sikret Tyskland gullet

Høyt tempo, jevnt spill og mange dueller. Men det var Tyskland som vant VM-gull i fotball i kampen mot Argentina. Mario Götze skåret.

Fotballspiller Mario Götze ble byttet inn og skåret i det 113 minutt søndag kveld. Supermålet avgjorde da Tyskland vant over Argentina 1-0. Det var i finalen i verdens-mesterskapet (VM) i fotball. Det var første gang Tyskland vant VM på 18 år.

LES MER HER: Argentina til finalen

Det er også første gang et europeisk lag blitt verdensmester på amerikansk jord. Det skjedde i en minneverdig finale. Argentina var også med for fullt hele tiden. Men argentinerne måtte gå skuffet av banen. Det hjalp ikke med spilleren Lionel Messi på laget.

– Dette har ikke vært et lett år for meg, og ingen lett turnering. Dette er som en drøm. Jeg er veldig stolt av laget og alt vi har gjort her i Brasil. Jeg synes vi fortjener trofeet, sa Götze etter kampen. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

Götze erstattet spilleren Miroslav Klose rett før slutt i ordinær tid i kampen. Publikum på stadionet Maracanã takket Klose med applaus. Klose er den som har skåret flest mål i VM noensinne.

Det var VMs beste forsvarslag mot det beste angrepslaget i finalen. Angrepslaget Tyskland vant til slutt. Men begge lag både angrep og forsvarte seg med dyktighet søndag.

Argentina kom til flest store sjanser. Gonzalo Higuaín misset alene med keeper. Et skudd av Messi ble stanset bak keeper. Et annet forsvant rett utenfor mål. Innbytter Rodrigo Palacio skjøt over keeper i første ekstraomgang. Men ballen havnet utenfor stolpen.

Tysklands største sjanse før skåring var da Benedikt Höwedes skjøt i stolpen på overtid i første omgang.

Etter drøyt 20 minutter gjorde Toni Kroos en feil da han prøvde å nikke tilbake til keeper. Det gjorde at den argentinske spissen Higuaín kunne gå alene gjennom. Men han skjøt utenfor.

Lionel Messi ble spilt gjennom av Lucas Biglia før to minutter var spilt av annen omgang. Messi skjøt centimeter utenfor lengste stolpe. Palacio burde truffet mål med sin lobb i første ekstraomgang. Det var enda flere slike nesten-mål for Argentina.

Utover i kampen ble det stadig mer ampert mellom spillerne. Det ble flere frispark, mindre spill og færre muligheter. Messi prøvde seg alene noen ganger, men ble stoppet av tyske bein.

Vinnermålet kom da det var få minutter igjen til en straffespark-konkurranse. Dermed ble det tysk jubel på en arena fylt av argentinere.