Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Svenskene vil sage opp skiene sine

Norge vinner «alt» i langrenn for tiden. – Jeg holder på å sage i stykker skiene mine, sier en svensk TV-seer.

Det er nesten bare nordmenn å se på seierspallen. I helgen vant norske skiløpere igjen mange renn i verdenscupen. De sikret også plassene etter 1. plassen. Svenskene begynner å bli lei.

– Jeg holder på å sage i stykker skiene mine. Deretter skal jeg brenne dem opp. Deretter skal jeg slutte å se på langrenn, sier TV-seeren Per Hazell. Han snakket med den svenske TV-kanalen SVT.

Norge vant de fem øverste plassene i sprintfinalen for kvinner søndag. Ingvild Flugstad Østberg fikk sin første seier i verdenscupen. De norske herrene tok de tre første plassene i sin sprint. Finn Hågen Krogh vant også for første gang.

– Som jeg sa, Sverige er dårligst. Jeg skal bli norsk, mener den svenske TV-titteren Yeah.

– Langrenn blir bare mer og mer uinteressant. De norske dreper sporten, sier Olof.

Også lørdag var det norsk jubel på 15 kilometer klassisk for menn. Martin Johnsrud Sundby vant. Det skilte 6,6 sekunder til toer Didrik Tønseth. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

Heller ikke blant kvinnene klarte svenskene å hevde seg. På 10 kilometer klassisk vant Therese Johaug. Marit Bjørgen kom på andreplass et godt stykke bak Johaug. Hun hadde ikke like bra ski. Verdenscupen var i Davos i Sveits.

LES OGSÅ: Dobbel norsk seier i sprint