Sport

Svimte av da hun kom i mål

Langrennsløper Kathrine Harsem falt sammen da hun kom i mål fredag. Hun måtte hentes med luftambulanse.

Toppidrettsveka har konkurranser denne uka. Langrennsløperne konkurrerer på rulleski. Kathrine Harsem kom seg til mål. Så falt hun sammen, skriver kanalen NRK. Hun hadde nettopp fullført fellesstart på rulleski.

Først besvimte hun da målstreken var passert. Hun fikk raskt hjelp av sykepleier. Hersem klarte å gå selv, men besvimte igjen etter kort tid.

29-åringen ble fraktet på båre inn i en ambulanse. Der hun fikk hun god hjelp. Halvannen time etter målgang ble hun hentet og fraktet bort av en luftambulanse.

Astrid Uhrenholdt Jacobsen er legestudent og selv langrennsløper. Hun hjalp til sammen med landslagstrener Ole Morten Iversen.

Iversen sier Hersem ble helt tom for næring.

– Hun forsto det selv. Hun fikk ikke i seg drikke på drikkestasjoner. Det er helt ufarlig, men ekkelt når det skjer. Vi må jo sjekke hva det er. Men så lenge det er hjelp på plass, så går det nok bra, sa Iversen.

– Det ser mye mer dramatisk ut enn det er, sa Iversen.

Fellesstarten er 24 kilometer lang. Den gikk fra Aure sentrum til Brekka på Nordmøre. Heidi Weng vant den første etappen i Orkdal torsdag. Hun vant også fredag. Tiril Udnes Weng og Astrid Uhrenholdt Jacobsen ble nummer to og tre foran Harsem.

Av mennene vant Simen Hegstad Krüger foran Hans Christer Holund.

Siste utgave

På forsiden nå