Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Svindal er i form

Tar alpinist Aksel Lund Svindal VM-gull i februar?

ksel Lund Svindal nærmest kastet seg nedover isete svinger i Sölden i Østerrike. Noen svinger gikk ikke helt etter planen og han tapte litt tid. Men nordmannen trykket på for fullt for å ta igjen.
– Det var røffe forhold her, og jeg ga gass. Da blir det gjerne noen småfeil. Men det aller viktigste var å få vist at den farten jeg har i kroppen, er høy nok. Den bekreftelsen fikk jeg også, sa Svindal til nyhetsbyrået NTB.

I helgen startet verdens-cupen i alpint. 27 år gamle Lund Svindal vant gull i De olympiske leker (OL) i Vancouver forrige sesong. Han vant også verdenscupen sammenlagt i 2009. Folk ville gjerne se om seiers-rekken fortsatte denne sesongen.

Lund Svindal kjørte inn til 7. plass i den første omgangen søndag. Kjetil Jansrud kom på 6. plass i storslalåm. Men Jansrud var bare 15 hundredeler bak lederen Cyprien Richard. Svindal manglet 39 hundredeler.

De to nordmennene var ivrige etter å kjøre inn hundredelene og ta teten i finale-omgangen. Men finalen ble avlyst på grunn av tåke og snøvær.

Landslagssjef Håvard Tjørhom var fornøyd selv om det ikke ble noen finale-omgang.
– Vi fikk en pekepinn på hvor vi står, og vi er med i toppen, sa han.
Også Lund Svindal mener at de to kan vinne renn framover.

Det lover godt foran verdens-mesterskapet (VM) i alpint. Det er i februar i Garmisch-Partenkirchen i Tyskland. Der kan Norge ta flere medaljer.

Men Lund Svindal vil trolig ikke kjøre neste verdenscup-renn i finske Levi.

Svindals neste renn i verdenscupen kommer derfor til å bli utfor og super-G. Det er i canadiske Lake Louise 27. og 28. november.