Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Svindal i farta

Aksel Lund Svindal startet på utfor-toppen. Han kjørte inn til den raskeste tiden på prøve-kjøringen i Lake Louise onsdag.

Verdens-cupen i alpint starter i Lake Louise i Canada lørdag. Men Aksel hevdet seg i toppen på den første gjennomkjøringen av utfor-løypene.
– Det var en grei omgang. Det var kjempefint å få skikkelig fart på skiene igjen. Det er bra å komme i konkurranse-modus også. Men selv om jeg er rimelig fornøyd, kjørte jeg ikke noen perfekt omgang. Det er en del ting å forbedre før rennet, sa Aksel Lund Svindal til nyhetsbyrået NTB.

Det var 34 kuldegrader da de norske løperne kjørte til bakken. Men det ble mildere. Da kjøringen startet, hadde temperaturen sunket til mellom 12 og 15 kuldegrader.

Svindal kjørte inn til 1.49,97 minutt. Han var sju hundredeler raskere enn østerrikeren Hans Grugger. Svenske Patrik Järbyn tok tredjeplassen. Han kjørte på tiden 1.50,11.

Kjetil Jansrud endte på 42.-plass med tiden 1.52,63. Norske Espen Lysdahl  kjører for første gang i Lake Louise. Han kom til mål på 77.-plass med 1.55,16.

Lørdag skal det kjøres utfor i Canada. Super G står på søndagens program. Da starter verdenscupen i alpint for alvor. Svindal har aldri kjørt helt på topp i utforløypa i Lake Louise. Hans beste plasseringer er 5.-plassen fra 2005 og 7.-plassen fra 2008. Men han har to seirer i super G fra 2005 og 2007.