Sport

Svindal kjører VM

Aksel Lund Svindal har kastet krykkene etter hælskaden før jul. I dag onsdag kjører han VM i alpint.

Det er 107 dager siden alpinist Aksel Lund Svindal røyk hælsenen. Men nordmannen lar seg ikke stoppe. Svindal testet formen i utforløypa i verdens-mesterskapet (VM) i alpint tirsdag. Han har bestemt seg for å delta i VM.

– Jeg har ingenting å tape, så jeg kjører i morgen, sa Svindal etter utfortreningen tirsdag. Svindal kom inn til 11. beste tid. Kjetil Jansrud kjørte aller raskest på trening.

- Jeg er veldig overrasket. Han har hatt en stygg skade, men likevel kjører han raskt, sier italienske Dominik Paris til avisa VG.

VM i alpint er i Colorado i USA. Første øvelse er super-G.

– Jeg kjenner ikke så mye til akillesen, sa Svindal.

Etter Jansrud på trening kom østerrikerne Max Franz (0,08 sekunder bak) og Matthias Mayer (0,28 sekunder bak). Aleksander Aamodt Kild er den tredje norske alpinisten som er med. Han kjørte inn til 39.-plass på utfortreningen.

Kjetil André Aamodt er NRKs alpinekspert. Han var godt fornøyd med det han så da Svindal kjørte.

– Han holder god fart, så dette ser veldig lovende ut. Han er raskest av alle på toppen. Vi ser at han tar det med ro. En kjempegod gjennomkjøring, sa Aamodt.

Kanalen NRK2 viser super-G fra kl. 18.55. Deretter fortsetter sendingen på NRK1 fra 19.25.

Det blir ingen utfortrening for kvinner onsdag. Årsaken er at det har meldt dårlig vær, skriver nyhetsbyrået NTB.

Kvinnene hadde sin første treningsomgang mandag. Norske Ragnhild Mowinckel ednte pådelt 2.-plass. Det første rennet for kvinner kjøres fredag.

LES MER HER:I dag kjører Svindal for VM-start

LES OGSÅ: På krykker i seks uker

Siste utgave

På forsiden nå