Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Svindal tilbake på ski

Alpinstjerna Aksel Lund Svindal skal ta på seg ski igjen denne uka. Det er første gangen siden skaden i oktober.

Det er kun tre uker igjen til verdensmesterskapet (VM) i alpint. Aksel Lund Svindal har ikke gitt opp håpet om å rekke VM. Denne uka tar han på seg skiene igjen. Det er første gangen siden hælsenen røk i oktober. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

– Her er de virkelig gode nyhetene: Det ser bra ut. Jeg skal stå på ski denne uka. Det skriver Aksel Lund Svindal på sin hjemmeside.

Svindal forventer ikke at foten skal fungere 100 prosent. Han mener at det er et stort steg i riktig retning.

– Spennende tider framover, skriver han.

I forrige uke var Aksel Lund Svindal til testing på Toppidrettsenteret i Oslo. Svindal kan rekke VM. Han vil ikke rekke å få kjørt renn verken i verdenscupen eller andre typer renn. Svindal ser ikke på det som et problem. Han har nemlig tenkt til å bli VM-klar med Jansrud. Jansrud er den beste for tida.

– Det er ingen krise hvis jeg kommer til VM uten å ha kjørt renn først. Jeg kan teste meg mot Jansrud på trening. Det er mer enn godt nok. Det sier Svindal.

Alpinistene reiser til VM i Beaver Creek i slutten av januar. Før VM er det renn i Wengen og i Kitzbühel. Svindal satser ikke på å få kjørt noen av de rennene. I helgen var det renn i Adelboden. Henrik Kristoffersen kom på tredjeplass i storslalåm. Kjetil Jansrud leder ikke lenger verdenscupen. Nå er det østerrikeren Marcel Hirscher som leder verdenscupen. Kjetil Jansrud er nummer to.

LES OGSÅ: – Imponert over Jansrud