Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Tap mot Chelsea gjør returen vanskelig

FCK tapte 0-2 mot Chelsea i går. Ståle Solbakken har en nærmest umulig oppgave i retur-kampen.

Danskene var ville av optimisme før kampen mellom fotball-laget FC København (FCK) og Chelsea tirsdag. Men kampen endte med tap for danskene. Nicolas Anelka scorte to mål mot København-klubben. Kampen endte 2-0 til Chelsea.

Norske Ståle Solbakken er trener for FCK. Han klarte ikke å lede spillerne sine til seier over det britiske laget Chelsea.

LES MER HER: Uenige om FCK kan banke Chelsea

Kampen var den første av to mot Chelsea. De er åttedels-finaler i mesterligaen. Returen mot den britiske klubben skal spilles på Chelseas hjemmebane i London. Det skjer den 16. mars. Men FCK har liten sjanse til å gå videre. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

– Kampen i London er viktig for det som skal skje videre for oss denne våren, sier Solbakken.

LES MER HER: Ståle mot Chelsea

Chelsea var klart best under tirsdagens kamp. FCKs Jesper Grønkjær gjorde en feil-pasning før første mål. Han sparket ballen bakover på egen bane-halvdel. Hele Parken stadion gispet. Ballen havnet i føttene på Anelka. Han løp 30 meter mot målet og sparket inn 0-1. Da var det bare gått 16 minutter.

– Jeg følte jeg hadde full kontroll. Men jeg fikk ikke sett skikkelig opp. Slike feil blir man straffet for på dette nivået, sier Grønkjær.

LES MER HER: FCK overrasket

Etter seieren er Chelsea så godt som klar for kvart-finalen allerede. Anelkas mål nummer to åtte minutter etter pause sikret seieren.

– Vi tapte for et bedre lag. De var sterkere enn oss. Vi gjorde for mange tekniske feil. Men vi hadde noen gode sjanser før vi bommet med den siste pasningen. For å være ærlig: Noen av mine beste spillere hadde kanskje ikke sin beste dag, sa Solbakken etter kampen.