Sport

Tapte etter tabbe

Det ble en jevn kamp i den første finalen i Stanley Cup. Men Mats Zuccarello og New York Rangers tapte mot Los Angeles Kings etter tabbe.

Natt til torsdag var den første finalen i Stanley Cup. Finalen avgjør hvilket lag som vinner den nord-amerikanske ishockey-serien National Hockey League (NHL). Laget New York Rangers spilte mot Los Angeles Kings. Kampen endte 3-2 til Los Angeles Kings.

Norske Mats Zucarello spiller for Rangers.

– Vi hadde mange sjanser til å avgjøre dette. Jeg synes vi spilte en veldig god kamp, så det er et tungt tap nå. Det kommer til å være tungt i kveld. Men i morgen må vi tenke på at vi spilte en veldig god kamp, sa Zuccarello til norsk presse.

Han syntes også at laget var på fra starten av og at de virket pigge.

– Vi skaper utrolig mye. Min rekke scorer ett mål, og vi burde kanskje ha scoret noen flere. Men vi møter et godt lag, og må ikke glemme det. Vi taper på overtid på bortebane, sa Zucca til avisa Dagbladet.

LES MER HER:Zucca skal spille semifinale

Etter vanlig spilletid var stillingen 2-2. Kampen ble avgjort ved ekstra tid. Justin Williams sikret det tredje og siste målet for hjemmelaget. Det skjedde etter fire minutters forlengning. Dan Girardi på Rangers gjorde en tabbe. Williams gjorde ingen feil.

– Det var ikke den starten vi ønsket oss, men vi fikk den avslutningen vi ønsket, sa Williams om første finalekamp til NBC.

Norske Mats Zuccarello skåret ikke i den første finalen. New York Rangers edelst etter den første av tre perioder. Da var stillingen 2-1. I andre periode utlignet Kings, før de til slutt vant.

26-årige Zuccarello er fra Oslo. Han er første nordmann i en NHL-finale. Natt til torsdag fikk han spille i alt 16 minutter og 57 sekunder. «Zucca» hadde et skudd mot mål. Han måtte også innom benken i to minutter etter en utvisning.

Så langt i årets sluttspill har «Zucca» scoret fire mål og gitt sju assister på 20 kamper.

Det kan spilles totalt sju finalekamper. Det første laget som vinner fire kamper, har vunnet.

Neste kamp spilles natt til søndag klokken ett norsk tid.

Siste utgave

På forsiden nå