Sport

Tapte til slutt

Norge tapte mot Island torsdag. Det blir en tøff vei videre i håndball-VM.

Norge tapte 22-29 for Island i verdens-mesterskapet (VM) i håndball torsdag. Norge hadde for mange tekniske feil og bomskudd. Det utnyttet Island til sin fordel. Island var klare favoritter før kampen.

Norge spilte sin klart beste VM-kamp i år. Stillingen var 12-12 til pause. Norge kjempet forgjeves den siste halvtimen av kampen. Island ledet 17-14 og 19-16 før det hadde gått et kvarter av andre omgang.

– Det ble veldig tøft. Men vi tapte for et bedre lag, sier Bjarte Myrhol til nyhetsbyrået NTB. Han spiller på det norske laget.

Island vant sølv i De olympiske leker (OL) i 2008. Og de fikk 3.plass i europa-mesterskapet i fjor (EM).

Norge var et mål bak med 19-20 12 minutter før slutt. Men så sprakk det, igjen. Island skåret fem ganger på bare tre minutter.

– Vi prøvde alt på 19-20, men strakk ikke til, sier Myrhol.

Steinar Ege er keeper for Norge. Han hadde noen viktige redninger. Han tok også rekorden i antall spilte landskamper. Ege har spilt 254 kamper for Norge.

Norge har vært uheldige både før og under VM. Skader og sykdom har rammet laget ganske hardt.

Nå er flere av spillerne friske igjen. Men det kan være for sent. Norge har null poeng med videre til hovedrunden i VM. Det blir en tøff vei videre for Norge.

Norges hovedrunde i VM spilles lørdag, mandag og tirsdag. Der kan Norge også kvalifisere seg til OL. Men da må laget ende på mellom 2. og 7. plass.

I hovedrunden skal Norge spille mot Spania, Frankrike og Tyskland. Frankrike er kjent som en av de beste herre-lagene i håndball. De vant OL, VM og EM i årene mellom 2008 og 2010. Nå sikter de mot en fjerde mesterskaps-seier.

Spania har vunnet over Norge ti av de 11 siste gangene lagene har spilt mot hverandre. Spanjolene ble slått ut i gruppespillet i forrige VM. Og de kom på 6. plass i EM i 2010. Laget ser bedre ut nå. De klarte å spille seg til uavgjort 28-28 mot Frankrike torsdag.

Norges beste sjanse til seier i hovedrunden, er mot Tyskland. I VM for to år siden vant Norge 25-24. Da ble tyskernes trener Heiner Brand rasende. Han løp med knyttet neve etter dommerne da kampen var over. Reaksjonen ble en hit på nettstedet YouTube.