Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Tar sesongåpningen med ro

Alpinsesongen er i gang. Men den nye landslags-treneren er ikke nervøs.

Lørdag startet verdenscupen i alpint med damenes storslalåm i Sölden i Østerrike. Søndag er det mennenes tur.

Christian Mitter er ny trener for herrenes landslag i alpint. Han ser på dette som et vanlig, enkelt renn.

– Selvsagt vil vi forsøke å vinne og gi alt. Men vi får se hvor vi står. Det er det viktigste med søndagens renn, sier Christian Mitter til NTB.

Norge stiller med stjernene Aksel Lund Svindal og Kjetil Jansrud. Mer på laget er også Henrik Kristoffersen, Leif Kristian Haugen, Rasmus Windingstad og Bjørnar Neteland.

De har trent på snøunderlag i lang tid både i Sør-Amerika og Mellom-Europa.

– Vi har hatt en ganske bra samling nå på slutten inn mot rennet her i Sölden. Men jeg må innrømme at vi aldri er helt forberedt før dette rennet. Det kommer av at vi er så lenge i Sør-Amerika og kjører lite på isbre, forteller Mitter.

Han tror verken Aksel Lund Svindal eller Kjetil Jansrud kan vinne søndagens sesongåpning. Selv om de har utviklet seg bra i storslalåm. Han mener de er på riktig vei også i den grenen.

Mitter synes det er vanskelig å gjette hvem som kan gjøre det best.

– Marcel Hirscher, he he, nei, det var litt tull ... Av våre løpere er det litt vanskelig å si, for det har variert litt på trening. Forskjellige løpere har vært raske. Aksel, Henrik og Rasmus har alle vært veldig bra, men ikke samtidig, sier Mitter.

Han sier også at Leif Kristian Haugen og Henrik Kristoffersen har best startposisjon.

– Det gir jo vanligvis et lite fortrinn. De har det beste utgangspunktet, mener Mitter.

Han forteller at det kommer til å bli både røft og vanskelig oppe på breen i søndagens renn.

– Vi var her fra torsdag til søndag i forrige uke og fulgte med da de jobbet med løypa. De sprøyter på mye vann. Det gjør underlaget urolig og røft. Det blir et vanskelig renn som vanlig, sier Mitter.

Han sier det er viktig å være med i toppen og markere seg fra start i verdenscupen. Men han mener at det ennå ikke er skikkelig alvor.

– Dette rennet er kult. Det er flott at de får det i gang. Men dette er likevel bare en enslig storslalåm. Det virkelige startskuddet går med rennene i Levi i Finland og Lake Louise i Canada, sier Mitter til NTB.

– Dette rennet her på søndag er mer et lite sjekkpunkt på hvor vi står i storslalåm. Det betyr ikke all verden, legger han til.

For mennene venter slalåm i Levi 15. november, og utfor og Super-G i Lake Louise 25. til 29. november.

LES MER HER: – Imponert over Jansrud

LES MER HER: Svindal kjører VM