Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Tarjei Bø jublet for gull

Ingen klarte å ta igjen Tarjei Bø søndag. 24-åringen skjøt feilfritt og vant gullet på mennenes fellesstart i skiskytter-VM.

Skiskytter Tarjei Bø tok sitt tredje gull i verdens-mesterskapet (VM) søndag. Det skjedde i Nove Mesto i Tsjekkia.

Begynnelsen av sesongen ble ødelagt for Bø. 24-åringen ble syk med viruset twar. Men i oktober kunne han endelig begynne å trene igjen.

Søndag klarte han for første gang å skyte feilfritt i en konkurranse.

– Jeg har jobbet mye med skytingen for å klare å skyte bra. Det har vært min sjanse til å vinne i år. Og det er det som gjør at jeg tar gull i dag, sier Bø til nettavisa vg.no.

Emil Hegle Svendsen klarte aldri å ta igjen Bø på søndagens fellesstart. Svendsen tok til slutt bronsemedaljen, mens russeren Anton Sjipulin tok sølv. Det var Svendsens femte medalje. Han har også fire gull fra dette VM.

– En tung dag, og jeg var helt ferdig på siste runde. Sluttkjørt. Men det var fantastisk gledelig at Tarjei greide dette. Det var helt greit å tape for ham. Det mesterskapet vi har gjort for Norge, det går an å bli vant til, for å si det sånn, sa Svendsen til nyhetsbyrået NTB.

Bø og Svendsen åpnet VM med gull i blandet stafett første dag. Så fortsatte Svendsen med gull i sprint og jaktstart. Svendsen ble syk og var ikke med på normaldistansen. Men 27-åringen ble heldigvis frisk til stafetten lørdag og tok nytt gull sammen med Bø og de andre på laget.

Torea Berger har tatt til sammen seks medaljer i VM. Hun har fire gull og to sølv. Ingen andre har klart å ta medalje i samtlige øvelser i skiskytter-VM. Nå skal Berger reise hjem til Meråker og slappe av på sofaen.

– Jeg er veldig fornøyd med det jeg har oppnådd og kan slappe skikkelig av i sofaen etter dette. Kanskje ble det litt voldsomt i forhold til hva jeg hadde forventet. Men nå skal jeg koble helt av og trene noen lange og rolige turer. Jeg skal la børsa ligge i fred til slutten av uken, og så skal jeg heie på Therese (Johaug), Marit (Bjørgen) og Petter (Northug). Det skal bli deilig ikke å tenke på at det er skirenn neste dag, sier Tora Berger til NTB.

Statsminister Jens Stoltenberg og kulturminister Hadia Tajik gratulerte de norske skiskytterne søndag.

«Kjære Tarjei. Gratulerer med et vel fortjent gull på fellesstarten. Tusen takk til alle norske utøvere som har gitt oss store opplevelser under VM!», skrev Tajik.

En liten stund senere kom det en melding fra Stoltenberg.

«Gratulerer til Tarjei Bø med VM-gull i fellesstarten i Nove Mesto. Gratulerer også til hele det norske landslagsteamet på dame- og herresiden med et fabelaktig VM», skrev statsministeren.