Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Tenker bare på å vinne kampene for Norge

– Vi må bare vinne våre kamper. Det sier håndball-spillerne Sander Sagosen og Bjarte Myrhol. Bare seier er godt nok mot Algerie fredag.

Landslaget til Norge skal spille mot Algerie fredag kveld. Det er en kamp i verdens-mesterskapet (VM) i håndball. De er fortsatt i gruppespillet. Det er en tidlig del av turneringen. Norge er ett av flere lag som håper å komme seg til siste del av mesterskapet. Det er sluttspillet. Men Norge er i en jevn gruppe. Derfor er bare seier bra nok mot Algerie.

Og det kan likevel bli vanskelig. Norge tapte nemlig sin første kamp i VM mot Frankrike. Nå kan de trenge hjelp fra nettopp Frankrike. For det er flere lag som kan få like mange poeng. Det gjør at Norge kan være ferdig med mesterskapet før sluttspillet. Selv om de vinner i alle de siste kampene i gruppespillet.

Frankrike har seks poeng til nå. Portugal og Norge har fire poeng. Alle lagene skal spille kamp i kveld. Og alle tre er favoritter til å vinne sine kamper. Det gjør at kampen mellom Portugal og Frankrike søndag blir viktig for Norge. Hvis alle de tre lagene har åtte poeng etter gruppespillet, er det Portugal og Frankrike som skal spille kvartfinale. Ikke Norge.

– Det er kjipt at at vi ikke kan avgjøre vår egen skjebne. Men det har vi fortjent også. Slik kan det bli når vi ikke presterte bedre i den første kampen, sier Sagosen.

Slik gikk det i europa-mesterskapet i fjor: Håndballgutta feiret bronsen

Norge vant mot Portugal onsdag. Det gjør at laget fikk litt større tro på at de kan klare å vinne en plass i kvartfinalen.

– Vi må gjøre jobben vår. Vi må vinne de to siste kampene. Ellers er det bare tull at vi skal drive å snakke om alt mulig annet som kan skje. Hvis vi ryker ut på målforskjell, får det bare være. Vi kan ikke tenke på det akkurat nå. Vi må gjøre jobben vår. Så får vi oppsummere søndag kveld,, sier Sagosen til nyhetsbyrået NTB.

Noen av spillerne fra Norge håper på hjelp fra laget til Island. De håper Island kan overraske Frankrike fredag. Da må Frankrike vinne mot Portugal søndag. Ellers kan Norge og Portugal gå til kvartfinale. Bjarte Myrhol er kaptein på Norge. Han tror det er best å håpe på hjelp fra Frankrike.

– Vi har tenkt en del på det. Og vi har snakket om det også. Vi er litt uenige om hva vi tror på. Jeg tror det er best sjans for at Frankrike vinner mot Portugal. Vi får ikke påvirket det uansett. Vi er nødt til å gjøre jobben selv. Vi har åtte poeng hvis vi vinner vi de to siste kampene i kveld og søndag. Og det bør være nok til å gå til en kvartfinale, sier Myrhol.

Noen har foreslått at Frankrike kan tape med vilje i siste kamp. Det kan være lurt for å unngå en kamp mot Spania i en kvartfinale. Det er et av de beste lagene i VM. Myrhol er enig i at det kan bli slik. Men han tror ikke Frankrike taper mot Portugal for å hindre Norge i å nå en kvartfinale.

– De gjør det i så fall for å unngå. Det tror jeg kan være noe de tenker på. Jeg tror Frankrike er for stolte til å tape bare for å få Norge ut av turneringen. Men vi får ikke gjort noe med det uansett. Så det bruker jeg ikke tid og krefter på, sier han.