Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Tennisforbundet blir gransket etter bråk

Brudd på smitte-regler, høye lønninger og mye reising. Nå vil Norges Tennisforbund (NTF) ha en gransking av forbundet.

Det har vært mye bråk rundt Norges Tennisforbund (NTF) i det siste. Derfor vil forbundet at noen utenfra skal granske dem. Det skriver de i en pressemelding.

Forbundet har fått kritikk for flere ting. Flere tennisklubber har reagert på hvordan forbundet har brukt penger. Det gjelder blant annet penger til lønn og reising.

– Den siste tiden har vært krevende for alle med et stort hjerte for tennis. Det skriver tennispresident Lars Gjerdåker og general-sekretær Aslak Paulsen i pressemeldingen.

Det er særlig to klubber som har krevd en gransking av noen utenfra. Det er Oslo Tennisklubb og Holmenkollen Tennisklubb.

1. mai sluttet Alexander Kjær som generalsekretær i NTF. Det skjedde som følge av en personalsak. Han brøt reglene om smittevern. Han trente i en hall som var stengt som følge av korona.

Etter dette har det kommet fram flere ting om Kjær. Han har blant annet fått over en million kroner i bonus siden 2015. Det melder kanalen NRK.

Kjær vil ikke si noe om bonusene eller at han sluttet.

Idretts-sjef Øivind Sørvald har også fått kritikk. Det skriver avisa Dagbladet. Kritikken handler om Sørvalds reiser til utlandet de siste årene. Han har vært på 31 jobbreiser utenfor landet siden 2016, ifølge avisa. Men han har kun besøkt norske klubber åtte ganger.

– Jeg synes den prioriteringen er helt meningsløs. Jeg forstår ikke at ingen har stilt spørsmål ved hva slags bruk av ressurser dette er. Vi trenger alle disse ressursene ut til klubbene i Norge, sier Thomas Wettergreen til Dagbladet. Han er tennisarrangør og tidligere president i Norske Tennisveteraner.

Sørvald vil ikke si noe om reisingen til avisa. Men general-sekretær Paulsen forsvarer ham. Han sier at det er feil å kritisere Sørvald. Årsaken er at Sørvald ikke har ansvaret for klubbene.