Sport

Thorkildsen må opereres

Spydkaster Andreas Thorkildsen sliter så med hofta at han må opereres. Han er ute av konkurranser i seks til ni måneder.

Spydkaster Andreas Thorkildsen har slitt denne sesongen og forrige. Han ga seg tidlig i år og deltok ikke i europa-mesterskapet (EM) for to uker siden. Tirsdag ble det klart at han må operere for å bli kvitt skaden i hofta. Det vil ta seks til ni måneder å bli bra igjen etterpå, mener legene. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

LES MER HER: Thorkildsen må hvile mer

– Jeg er veldig glad for at han har funnet problemet, og at han kan løse det så raskt som mulig. Da tror jeg vi får se Andreas komme tilbake på det nivået vi har sett tidligere, sier sportssjef Ronny Nilsen i Norges Friidretts-forbund til NTB.

LES MER HER: Stoppet av smerter

Spydkasteren vil trolig ikke klare å kaste bra neste sesong. Men han satser på å komme tilbake i toppen til De olympiske leker (OL) i Rio de Janeiro i Brasil. OL er i 2016. I år har Thorkildsens lengste kast vært på 80,79 meter. Hans personlige rekord er på 91,59 meter.

Spydkasteren var lenge i verdenstoppen. Han vant medalje på medalje i De olympiske leker og verdens-mesterskap (VM). Så tapte Thorkildsen VM som storfavoritt i 2011. Etter det har han har slitt med skader. Thorkildsen har hatt veldig vondt i hofta.

Mer fra Sport

Siste utgave

På forsiden nå