Sport

Tidligere FIFA-topp utestengt

Jack Warner er tidligere visepresident i Det internasjonale fotballforbundet (FIFA). Nå er han utestengt fra fotballen på livstid.

Det har FIFAs etiske komité bestemt.

Warner var tidligere president for Det karibiske fotballforbundet (CONCAF). Han har også vært visepresident i Det internasjonale fotballforbundet (FIFA).

Ifølge komiteen har Warner gjort mye uredelig. Det har han gjort både som leder for CONCACAF og som leder for FIFA.

– Mens han var fotballeder var han en viktig mann i bedragerier. Det handlet blant annet om tilbud om, akseptering av og mottak av ukjente og ulovlige utbetalinger, sier komiteen i en uttalelse.

For fire år siden trakk Warner seg fra alle verv i FIFA. Han hadde blitt beskyldt for korrupsjon. To år senere kom en rapport fra CONCACAF. Der sto det at Warner hadde svindlet både dem og FIFA, skriver avisa VG.

FIFA bestemte seg for å undersøke hva Warner hadde gjort mens han var visepresident. Og nå har FIFAs etiske komité altså bedt ham om å holde seg unna fotball.

Utestengelsen gjelder både på nasjonalt og internasjonalt nivå.

Warner er 72 år gammel. Han ble arrestert i hjemlandet Trinidad og Tobago i mai. Da ble det kjent at det hadde vært korrupsjonen i FIFA.

Amerikanske myndigheter har siktet den tidligere FIFA-toppen for 12 forhold. Det dreier seg om svindel, pengeutpressing og hvitvasking.

For ikke lenge siden godkjente Trinidag og Tobago at Warner kan utleveres til USA. Det har Warner motsatt seg.

Det er ventet at Warner vil møte til en høring i hjemlandet i desember.

Mer fra Sport

Siste utgave

På forsiden nå