Sport

Til finalen med selvmål

Det blir fotball-laget Aalesund som møter laget Brann i cupfinalen. Årsaken er et selvmål.

Fotball-laget Aalesund møtte Start til semi-finale torsdag. Aalesund hadde en sjanse. De skåret på den. Men det var Start-forsvareren Haraldur Gudmundsson som var nær ballen før den havnet i mål. Dette selvmålet var nok til å sende Aalesund til cupfinalen.

Skåringen skjedde 40 minutter ut i første omgang. Ballen ble sparket litt fram og tilbake foran mål. Det endte med et skudd. Gudmundsson var uheldig, slik at den havnet i Start sitt mål.

– Det er andre gang Aalesund når cupfinalen på tre år. Det er stort! At de klarte det, kan de tjene penger på. Det igjen kan gjøre at laget kan få flere spillere neste år, sa Aalesund-trener Kjetil Rekdal etter kampen. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

Det ble bare en skåring i kampen. Det var få andre sjanser. Aalesund hadde god kontroll mot et svakt Start-lag gjennom kampen.

De rundt 8500 tilskuerne fikk se en veldig svak kamp. De gledet seg likevel over at Aalesund og Kjetil Rekdal spilte seg fram til Ullevaal-finale. De møter laget Brann.

LES MER HER: Alle vil se disse spille i cupfinalen

– Jeg føler vi hadde god kontroll. Men det var skuffende at vi ikke spilte oss fram til flere sjanser, sa Rekdal.

Start spilte sin sjette semifinale. De har tapt alle. Aalesund spilte sin tredje. I 2009 vant også Aalesund cupen over Molde.

Siste utgave

På forsiden nå