Sport

Tilbake etter 15 måneder

Bokser Cecilia Brækhus er tilbake. Hun skal konkurrere for første gang på 15 måneder.

Cecilia Brækhus er klar for sin 28. kamp i bokseringen. Det blir hennes første på 15 måneder. Hun har slitt med skade og har vært gjennom en operasjon.

Brækhus skal bokse mot Chris Namus fra Uruguay lørdag. Brækhus tror Namus blir sjanseløs.

– Dette er boksing. Alt kan skje, men jeg frykter ingenting. Namus skal være helt ekstraordinær hvis hun skal klare å ta beltene fra meg. Dem har jeg brukket en fot for å beholde. Skal hun slå meg, ja, da skal hun være god. Det sier Brækhus til nyhetsbyrået NTB.

Lørdagens kamp kan bli brutal.

– Alle som er borte fra en jobb i over ett år, vet at det får konsekvenser når de er tilbake igjen. Brækhus må være tilbake for fullt fra første sekund. På den måten er proffboksingen nådeløs, sier Erik Nilsen. Han kommenterer boksing for kanalen Eurosport.

Cecilia Brækhus første kamp i år er i Halle i Tyskland. Hennes forrige kamp var 29. november i 2014.

Boksedronningen er mester i weltervekt for kvinner. Men hun kunne først trene fullt på sensommeren i fjor. Etter det har hun hatt flere små skader.

– Det er ikke noe spesielt med Cecilia Brækhus. Den situasjonen hun er i, er lik i all idrett. Er folk borte i lang tid, blir de litt rustne, sier den tidligere toppbokseren Ole Klemetsen.

Han sier også at boksesporten er veldig brutal.

– Det kan være lett å gå på en skikkelig smell, sier han.

Steffen Tangstad er tidligere tungvektsmester. Han hadde selv flere lange pauser fra boksingen.

– Har Cecilia får god trening, så bør ikke 15 måneder bety så mye. Jeg er sikker på at hun har kontroll på dette. For hun har profesjonelle folk rundt seg, mener Tangstad.

– Dersom hun har forberedt seg riktig, kan det hende at pausen har vært positiv for henne, sier Tangstad.

Ole Klemetsen er ikke helt enig i dette.

– Kamp og sparring er ikke det samme, sier Klemetsen. Men han har tro på ny suksess for Brækhus.

– Jeg håper at folkene hennes har valgt en motstander som passer godt. Vi vil jo helst slippe å se at hun går på en smell, sier Klemetsen til NTB.

– Brækhus har boksingen i seg. Jeg føler meg sikker på at hun kommer til å klare dette.

Kommentator Nilsen mener det varierer hvor mye en lang pause påvirker folk.

– Jo lenger en bokser er borte, jo større press legger han eller hun på seg selv. Jeg tror nok Cecilia kjenner på følelsen - hun må gjøre det bra for å holde seg på topp. Den usikkerheten ligger nok der, mener Nilsen.

– Det vil være normalt å kjenne litt på frykten for en bokser. Og en som har vært borte så lenge. Det er først i kampen mot Namus hun vil merke om hun er bra fra skaden, sier Nilsen.

Kampen sendes på kanalen Viaplay.

Mer fra Sport

Siste utgave

På forsiden nå