Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

To lag må reise ut av Norge for å få spille fotball

Fotball-lagene Vålerenga og Molde skal spille i internasjonale turneringer. Men de må reise ut av Norge for å spille kamp. Motstanderne får ikke lov til å komme til Norge.

Damelaget til Vålerenga skal spille 16-delsfinale i mesterligaen. De skal møte Brøndby. Det skulle vært en kamp i Oslo, og en i København. Men reglene for innreise og karantene i de to landene gjør det umulig. Nå blir det bare en kamp. Og den skal bli spilt på Kypros. 

– Planen nå er at kampen blir spilt 10. februar. Det skjer trolig på nøytral bane i Larnaca på Kypros. Det ser ut som det er eneste mulighet for å få det til, sier Eli Landsem til kanalen TV 2. Hun er sportssjef i Vålerenga.

Kampene skulle vært spilt i desember. Men de ble utsatt. Årsaken er at det var smitte med korona på en spiller på Brøndby.

Molde mister også fordelen av å spille foran egne fans. De kan ikke spille 16-delsfinalen i europaligaen i Molde. Det ble klart etter at reglene for å reise inn i Norge ble strengere torsdag.

Kampen er mot Hoffenheim fra Tyskland. Den skulle skje 18. februar. Men som følge av de nye reglene for innreise skal den spilles i et annet land enn Norge.

Det er ikke bestemt hvor de skal spille kampen. Molde skal også spille en kamp til mot Hoffenheim. Planen er at den skal spilles i Tyskland en uke senere. 

Molde spilte også en kamp på Kypros i fjor høst. Da spilte de mot Qarabag fra Aserbajdsjan i en annen turnering.

BILDER

Bildet er av fotballspillere på Molde. De feirer et mål.

REISER: Molde skal også spille i utlandet. Det er ukjent hvor de skal spille. Det eneste som er sikkert er at den blir utenfor Norge. Hoffenheim fra Tyskland får ikke reise inn i Norge. FOTO: Trond Reidar Teigen / NTB

Vis bildetekst