Sport

To nye år

Skiskytteren Ole Einar Bjørndalen skulle gi seg etter denne sesongen. Nå har han bestemt seg for å fortsette i to år til.

Skiskytteren Ole Einar Bjørndalen har bestemt seg for å fortsette i to år til. Bjørndalen skulle egentlig gi seg etter denne sesongen. 40-åringen har bestemt seg for å avslutte sin lange karriere med VM på hjemmebane i Holmenkollen i 2016. Det skriver avisa VG.

LES OGSÅ: Bjørndalen vant i OL-kåring

– Timingen ville være perfekt ved å gi seg etter en god sesong og mitt nest beste olympiske leker (OL). Iveren og lysten etter å fortsette er så stor at jeg synes det er bedre å avslutte en lang karriere i Holmenkollen. Det sier Bjørndalen til VG.

Han er den som har vunnet mest i olympiske leker. Bjørndalen har 13 medaljer i OL. Han har vunnet åtte gull, fire sølv og en bronse. Det første gullet vant han i Nagano i 1998.

Bjørndalen ønsker å vinne flere medaljer i verdensmesterskapet (VM) i Kontiolahti neste år og i Oslo i 2016.

– Jeg er overbevist om at jeg kan bli enda bedre. Hadde jeg ikke trodd det, så hadde jeg gitt meg nå. Om det holder til å være i verdens-toppen er litt avhengig av hvor mye de andre forbedrer seg, sier Bjørndalen.

Siste utgave

På forsiden nå