Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Tok sprint-gullet

Maiken Caspersen Falla vant sprint-gullet for kvinner. Eirik Brandsdal tok gull i mennenes sprint. Det var i Norges-mesterskapet (NM) i ski fredag.

Falla slet litt i begynnelsen av løpet. Men hun var sterkest mot slutten av finalen og vant en klar seier. Maria Nysted Grønvoll fra Troms overrasket med å ta sølvet. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

– Jeg gikk ikke godt i de første rundene. Men etter hvert følte jeg meg stadig bedre. Jeg falt i semi-finalen. Men det gjorde bare at jeg skjerpet meg i finalen. Nå er jeg bare overlykkelig. Det sier Falla til kanalen NRK.

I mennenes sprint var det Eirik Brandsdal som tok seieren. Han tok gullet i sprinten også i fjor. Junioren Sondre Turvoll Fossli fra Hokksund klarte sølvet.

Brandsdal sloss seg fram til finalen. Han gjorde det ikke så bra i de tidlige rundene. Men i selve finalen var han sterkest.

– Jeg hadde gode ski. Jeg koste meg skikkelig i denne sprinten. Men jeg har vært litt heldig også, siden jeg kom til finalen, sier Brandsdal til NRK.

– Da jeg tok mitt aller første NM-gull i sprint i fjor, var jeg veldig overrasket. Det var nok litt mer overraskende enn det gullet jeg sikret meg nå. Derfor føltes det ekstra bra å ta gull i fjor. Men jeg er kjempeglad nå også, sier han.