Tok verdens-rekord i VM

Løperen Usain Bolt fikk med seg to gull i verdens-mesterskapet (VM) i friidrett. Og Jamaica satte ny verdensrekord i stafett.

Usain Bolt og lagkameratene på Jamaicas sprintlag løp inn til gull og verdensrekord. De brukte 37,04 sekunder på 4 x 100 meter i friidretts-VM søndag, skriver nyhetsbyrået NTB.

Dermed tok Bolt sin andre gullmedalje i årets VM. Det er i sørkoreanske Daegu. Sprintkongen ble først kastet ut av 100-meteren. Det var fordi han startet før startskuddet gikk. LES MER HER: Startet for tidlig

På 200-meteren viste Bolt at han er best. Han vant gullet. Søndag kunne Bolt også juble for gull på stafetten. Han løp sammen med Nesta Carter, Michael Frater og Yohan Blake.

Bolt leverte en sterk siste-etappe. Han sikret gullet for jamaicanerne på rekordtid. Jamaica hadde også den gamle rekorden på 37,10 sekunder. Den ble satt under De olympiske leker (OL) i Beijing i Kina for tre år siden.

– For meg var det bare å komme raskt ut. Jeg er stolt av laget og fornøyd med mitt eget løp, sa Bolt etter at laget vant gull.

Andreas Thorkildsen gjorde det best av de norske i VM. Han fikk sølv i spyd. Men han var ikke fornøyd. Det var heller ikke treneren hans.

– Det er veldig lenge siden Andreas har kastet så dårlig. Jeg kan i alle fall ikke huske sist det skjedde, sa trener Åsmund Martinsen til nyhetsbyrået NTB. Thorkildsen kastet også dårlig i den første runden før finalen, i kvalifiseringen.

LES MER HER: Thorkildsen klarte ikke kravet

Norske Jaysuma Saidy Ndure gjorde sitt beste løp i VM noensinne. Han løp inn til 4. plass på 200 meter. Ingvill Måkestad Bovim klarte 6. plass på 1.500 meter tidligere i uka.