Sport

Torp takket Brann-fansen

Hjertet til fotball-spilleren Carl-Erik Torp stanset under en kamp. Søndag takket han fans av laget Brann for all støtte. Men en del av Vålerenga-fansen sang høyt under hilsenen til Torp.

Søndag ble det vist en video med en hilsen fra Carl-Erik Torp. Det var på en stor TV- skjerm på Brann stadion. Hilsenen ble vist før fotball-laget Brann skulle møte Vålerenga søndag. Torp snakket han om uken som er gått siden hjetet hans stanset. Han ville takke for all støtten han har fått fra fans av Brann og andre fotball-folk.

Brann-fansen reiste seg og klappet. Kanskje hørte Torp selv applausen fra sengen sin på Haukeland sykehus i Bergen. Der skal han mandag få operert inn en liten maskin som kan starte hjertet hans automatisk.

Men en del av Vålerenga-fansen ville ikke høre på video-hilsenen. Mens videoen ble spilt, sang de så høyt de kunne. Mange mente de viste lite respekt. Folk som støtter Brann, prøvde å få dem til å roe seg. Men de fortsatte å synge.

– Så lenge ingen er døde, er det meste lov. Det sa Svein Erik Bakke til avisa Dagbladet. Han er talsmann for Klanen. Klanen er fansen til Vålerenga. Han synes det blir for mange markeringer før fotballkamper.

– Hvis noen var døde, skulle vi holdt kjeft i ett minutt. Men dette blir for mye, sa han.

Det har gjort mange sinte. Informasjons-sjef Svein Graff i Norges Fotballforbund (NFF) mener at Bakke ikke bør få fortsette som talsmann. Det skriver han på nettstedet Twitter.

Både Klanen og Vålerenga har beklaget Bakkes utspill. Men Klanen vurderer ikke å ta fra Bakke rollen som talsmann.

– Nei, det gjør vi ikke. Jeg kjenner ham så godt og vet at dette var en feil. Nå har han lært. Det var dumt, og vi har beklaget det. Men det viktigste skjedde på fotball-banen, sier Christian Kjellsen til VG Nett. Han er den andre talsmannen til Klanen.

Det var Vålerenga som vant kampen søndag. Kampen endte 4-1 til Vålerenga. Det var Vålerengas sjette seier på sju kamper.

LES MER HER: For tidlig å snakke om gull

Siste utgave

På forsiden nå