Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Tre eliteserielag ute av cupen

Sandnes Ulf, Sarpsborg og Strømsgodset er ute av cupen.

Onsdag tapte eliteserielagene Sandnes Ulf, Sarpsborg og Strømsgodset sine kamper i cupens 2. runde.

Sandnes Ulf tapte mot laget Fløy. Mens 2.divisjonslaget Asker vant 2-1 mot Strømsgodset.

– Jeg vil rose Asker fordi de kom hit for å spille fotball. Laget kom ikke hit for å forsvare seg. De spiller sitt eget spill og var effektive. Det er lettere å tape for sånne lag enn for dem som kun ødelegger, sa Ronny Deila til avisen Drammens Tidende. Deila er trener for Strømsgodset.

I kampen mellom Sarpsborg og Kvik Halden, kom målet som sørget for Kvik Halden-seier sju minutter før slutt.

– Vi har ikke «guts», og det er helt fantasiløst. Vanvittig dårlig. Det er flaut å ryke ut på denne måten, sa Sarpsborg 08-kaptein Ole Heieren Hansen til avisa Sarpsborg Arbeiderblad.

Det var også andre eliteserielag som måtte slite for å komme seg videre til tredje runde av cupen.

Odd måtte spille ekstraomganger mot Pors i Grenland. Først i siste minutt av ekstraomgangene kunne Odd juble. Niklas Gunnarsson ble Odds helt. Han scoret 35 sekunder før det ville blitt straffespark-konkurranse.

For Sogndal ble veien til 3. runde dramatisk. Træffs Mats Amundgård kunne sørget for cupoverraskelse, men misbrukte sitt straffespark. Deretter scoret Taijo Teniste for Sogndal. Dermed tok Sogndal seg videre med 5-4 på straffer etter 3-3 ved ordinær tid og ekstraomganger.

Hønefoss var også i trøbbel, men 2.-divisjonslaget Birkebeineren ble slått etter straffesparkkonkurranse. Med 4-2 på straffer vant Hønefoss til slutt.

De andre eliteserielagene som spilte onsdag vant sine kamper. Vålerenga vant hele 8-1 mot Ullern. Torgeir Børven scoret fire ganger for VIF. Tre av målene kom som ekte hat trick i første omgang.