Treffer de riktig med steinene?

Norge har gjort det bra i verdens-mesterskapet i curling. I kveld venter kvartfinalen.

Det er ingen klovnebukser på det norske laget i verdens-mesterskapet (VM) i curling. Men Norge har gjort det bra hittil i konkurransen.

Norge vant over England 6-5 i første cuprunde. Fredag kveld møter Norge Tyrkia i kvartfinale. Da må Eirin Mesloe, Martin Sesaker, skip Ingvild Ekeli Skaga og Wilhelm Næss spille bra.

VM i curling er i Sveits. Det norske laget kom seg til cupen etter en spennende kamp. Sent torsdag spilte Norge mot Sveits. Til slutt vant Norge med to poeng, skriver nyhetsbyrået NTB.

Fredag morgen var det norske laget tilbake på banen. Det ble en jevnere kamp mot England i åttenedelsfinalen. Ett norsk poeng i siste omgang avgjorde kampen. Da hadde lagene spilt åtte omganger.

Norge ledet 4-2 etter å ha tatt tre poeng i 4. omgang. Så klarte England å få to poeng i nest siste omgang. Norge hadde sistestein i 8. omgang. De brukte sjansen. Dermed kom de seg videre.

Tyrkia vant over Ungarn 8-3 i sin første cupkamp. Mesterskapet foregår i Champéry.

Kvartfinalene spilles klokka 19 fredag kveld.

Curling ble kjent i Norge i 2002. Da vant det norske landslaget gull i De olympiske leker (OL). Det var i Canada. Under OL i Vancouver i 2010 ble Norge kjent igjen. Laget hadde spenstige bukser. Det norske laget klarte også å komme seg til finalen. Men Canada vant den gangen. Siden da har det norske landslaget gjort det bra i flere konkurranser.