Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Tror fortsatt på Norway Cup i år

Alt av fotball i Norge er satt på vent. Det er usikkert om det blir noe av årets Norway Cup, men arrangøren håper fortsatt.

Pål Trælvik er generalsekretær i Bækkelagets Sportsklub. Det er de som arrangerer fotball-turneringen Norway Cup. Han sier de fortsatt har et håp om at det blir en turnering i år. De vil gjøre det de kan for å hindre smitte. Men han forstår at folk er skeptiske.

En ting er helt sikkert om Norway Cup. hvis turneringen blir arrangert i 2020, blir det en helt annen utgave enn normalt. I beste fall vil turneringen kun bestå av norske lag. Årsaken er viruset korona.

Les mer: 900 millioner til kultur og idrett

Nyhetsbyrået NTB har spurt Trælvik om han tror det blir noen turnering i år. Han trekker fram ordet «håp».

Håpet ligger i at skoler og barnehager er i ferd med å åpne. Barnehagene åpner først. Så følger de første skoletrinnene én uke senere. Resten av elevene kan være tilbake på skolen før ferien, om alt går bra. Trælvik håper at det da kan bli en turnering. Selv om det bare blir med norske lag.

Han tror mange foreldre vil være skeptiske til å sende barna til Oslo. Det gjelder særlig de som bor på steder hvor det er lite smitte. Trælvik snakker av egen erfaring. Han har vært rådmann i Brønnøy kommune. Det ligger i Nordland.

– Det er noen som alltid er litt redde for byen. Men får man orden på smitte-situasjonen, og det kan det hende man får, så vil det være like trygt i Oslo, sier han. 

Les videre: Norsk fotball kan bli utsatt til høsten

Han minner om svineinfluensaen i 2016.

– Da var det også noen foreldre som var skeptiske til å sende barna. Men vi hadde 1750 lag som spilte her. Da var det en rekke tiltak for å begrense smitte, sier Trælvik. Han sier de har flere tiltak klare om det blir en turnering i år.

Myndighetene har laget et forbud mot idretts-arrangementer fram til 15. juni. Regjeringen skal bestemme hva som skjer videre. Den avgjørelsen er ventet i starten av mai.

– Jeg er veldig, veldig spent. Jeg har snakket med mange lagledere. De sier at det er fint at vi holder et lite lys i den lange svarte tunnelen som idretten står i nå, sier Trælvik.

Han sier de må bestemme seg i midten av juni. Da må de bestemme seg for å avlyse eller gjennomføre. Det må til for å få alt på plass til turneringen skal skje.

Les også: Vil ha flere jenter på fotballbanen

Den danske turneringen Dana Cup er avlyst. Det er usikkert hva som skjer med den svenske turneringen Gothia Cup.

Det står mye penger på spill. Om det blir avlyst, kan det bety et tap på over 15 millioner kroner. Turneringen Norway Cup kan tape ti millioner kroner. I tillegg kan arrangøren Bækkelaget tape 5,5-6 millioner kroner.

Det har Trælvik oppgitt til NTB tidligere. Mye av dette er utgifter som må betales. Det er blant annet lønn til de som jobber med turneringen.

Les mer: Lager felles «korona-regler» for idretten