Sport

– Tror ikke spillerne trives så godt som før

Spillerne på Manchester United sliter med Louis van Gaal som leder. Det tror Kevin Davies på laget Preston.

Fotballaget Manchester United er nummer tre i den engelske eliteserien Premier League. Laget er også en av de store favorittene til å vinne den engelske FA-cupen. Mandag møter de laget Preston North End i cupen. De spiller i Englands tredje liga. De fleste tror derfor at United vinner.

Men Kevin Davies på Preston er ikke så imponert over Manchester United for tida. Han sier han så dårlige tegn da United slo Burnley 3-1 onsdag.

– Da van Persie skåret, smilte han ikke. Han så ikke særlig fornøyd ut. Wayne Rooney spiller mye dypere i banen. Det er stor forskjell på hva spillerne var vant med, sier Davies.

Han mener at fotballspillere ikke liker store endringer.

– Nå er det en ny manager med nye ideer. Da må du spørre om de trives like godt som før. Jeg får ikke det inntrykket, sier Davies ifølge den britiske avisa Daily Mail.

Louis van Gaal fra Nederland har ledet Machester United siden mai i fjor. Før ham var David Moyes lagets manager. Han hadde jobben i bare ti måneder.

United hadde lenge en stabil leder i Sir Alex Ferguson. Men han pensjonerte seg i 2013. Siden har United måttet venne seg til en ny hverdag.

– Når du mister en som Sir Alex, vil ting ta tid. Spillere må venne seg til et nytt regime. De er kanskje ikke vant til to treninger om dagen. Kanskje treningen er mer taktisk? De tingene kan bety mye, sier Davies.

Onsdag spilte United mot Burnley i eliteserien. Burnley er i fare for å rykke ned. Men de spilte best i store deler av kampen. United klarte likevel å vinne 3-1. Men fansen pep på tribunene.

– Fansen virker frustrerte med måten de spiller på. De er ikke så underholdende som de pleide å være, sir Davies.

Van Gaal innrømmet etter kampen at han ble bekymret.

– Jeg hørte godt at publikum pep. Det er en bekymring. Vi spiller jo for supporternes skyld, sa han til Sky Sports.

Tidligere United-spiller Paul Scholes kommer også med kritikk. Han liker ikke å se United spille lenger, skriver han i avisa Independent.

– Det gir meg ingen glede å se United for tida. Det trist. Jeg sliter med å bli underholdt av laget under van Gaal, skriver Scholes.

Han og flere er kritisk til at laget spiller lange baller.

– For å vinne fotballkamper må du angripe. Og for å angripe må du ta sjanser. Det er for få spillere som tør nå, skriver Scholes.

LES MER HER: Kjemper om plass i mesterligaen

LES MER HER: Van Gaal ny manager i United

Siste utgave

På forsiden nå