Sport

Tror Kristoff kan vinne etappe denne uka

Treneren tror på Alexander Kristoff i Tour de France.

Sykkelrittet Tour de France fortsetter. Tirsdag er det klart for en ganske flat etappe på 178 kilometer. Også onsdag blir det muligheter for å spurte. Det vil si å sykle raskt i mål. Etappen onsdag er 203,5 kilometer lang.

– Dette er uka Alexander har som sitt hovedmål, sier Stein Ørn til NTB. Han trener Kristoff.

Mandag er det hviledag. Men Kristoff holder kroppen i gang. Han vil unngå at kroppen begynner å hvile.

Kristoff har ikke vunnet en etappe i Tour de France siden 2014. Men sjansene er bedre i år. Mange av de beste syklistene er ute av rittet allerede.

Mark Cavendish fra Storbritannia krasjet. Han brakk skulderbladet. Cavendish krasjet med Peter Sagan fra Slovakia. Sagan ble kastet ut av konkurrensen på grunn av krasjen. Søndag måtte også Arnaud Démare fra Frankrike gi seg. Han klarte ikke å sykle på god nok tid til å komme videre.

– Men det er ikke sikkert det blir lettere for Alex. Flere spurtere og hjelperne deres er borte. Da blir det færre å tenke på for de som er igjen. En god spurter som Marcel Kittel får dermed færre konkurrenter å tenke på, sier Ørn.

Han mener likevel at Kristoff er i veldig god form.

– Men han er nødt til å være i riktig posisjon i spurten, sier Ørn.

Kristoff satser ikke på å ta igjen ledelsen sammenlagt. Den tilhører Marcel Kittel fra Tyskland.

– Det er nesten 100 poeng opp til Kittel. Så det skal mye til å vinne. Det viktige er hovedmålet. Det er å vinne en etappe, sier Ørn.

Kristoff sykler for det russiske laget Team Katjusja. Men han har ikke en ny avtale fra 2018. Det belgiske laget Quick-Step Floors har gitt ham et tilbud. Men det er ennå usikkert hvem han skal sykle for.

(Nyhetsbyrået NTB)

Siste utgave

På forsiden nå