Sport

Tror mest på Sundby og Johaug

Martin Johnsrud Sundby og Therese Johaug kommer til å gjøre det best av de norske i skikonkurransen Tour de Ski. Det tror landslagssjefen.

Vidar Løfshus er sjef for det norske landslaget i langrenn. Han tror langrennsløperne Martin Johnsrud Sundby og Therese Johaug blir de beste i skikonkurransen Tour de Ski.

– Det er mye som tyder på at Therese har tatt nye steg. Jeg holder henne som vårt største kvinnehåp. Marit Bjørge holder jeg på som utfordrer, sier Løfshus.

Your de Ski er fra 28.desember 2012 til 5. januar neste år. Konkurransene er i Sveits, Tyskland og i Italia.

Justyna Kowalczyk fra Polen har vært suveren i Tour de Ski de siste sesongene. Hun blir farlig igjen. Svenskenes Charlotte Kalla kunne ha blitt vanskelig å konkurrere mot. Men hun skal ikke være med denne gangen.

– Martin er en spennende type på herresiden. Han er en helt annen langrennsløper i dag enn han sist han var med i Tour de Ski, sier Løfshus.

Sundby endte på 20.-plass sammenlagt. Det var da han startet i Touren i sesongen 2009 til 2010.

Landslagssjefen har ikke like stor tro på Petter Northug. Årsaken er at langrennsløperen har vært mye syk.

– Hvis han klarer å vinne Tour de Ski med det grunnlaget han har denne sesongen, blir jeg veldig imponert.

Lagene til Tour de Ski blir tatt ut etter helgens verdenscuprenn i Davos og Skandinavisk Cup i Vuokatti.

– Vi skal ha med mellom seks og åtte løpere for begge kjønn. Det er litt avhengig av hvem som vil gå. Det er sprintrenn før konkurransen i Asiago og etter konkurransen i Nove Mesto i Tsjekkia. Det gjør at en del av kvinnene er uaktuelle til Touren, sier landslagssjef Løfshus til NTB.

Det som er helt sikkert er at Ingvild Flugstad Østberg, Celine Brun-Lie og Maiken Caspersen Falla ikke går Tour de Ski. Aktuelle kvinnenavn er Marit Bjørgen, Therese Johaug, Heidi Weng, Kristin Størmer Steira, Astrid Uhrenholdt Jacobsen, Vibeke Skofterud og Marthe Kristoffersen.

Skofterud og Kristoffersen bør vise seg litt fram i helga for å være helt sikre på start.

Det blir hardest kamp om plassene på årets Tour de Ski-lag for mennene.

– Det er stund siden det har vært så tett om en plass på laget. Det er bare Petter Eliassen og Eldar Rønning som har sagt at de ikke vil gå Touren. Det er også spennende å se hvordan det går med Niklas Dyrhaug og Simen Østensen i Vuokatti, sier Løfshus.

Simen Østensen er ikke på landslaget. Men Østensen vant 3.-plassen sammenlagt i den første Touren. Dermed er han aktuell for laget.

Chris Jespersen er annen utenfor landslaget som er inne i Tour-laget.

– Jespersen har aldri holdt et så stabilt høyt nivå så lenge som i sesongstarten i år. Han er inne på både Tour de Ski-laget og laget til De olympiske leker (OL), sier Løfshus.

Martin Johnsrud Sundby, Sjur Røthe, Finn Hågen Krogh, Tord Asle Gjerdalen, Tor Asle Gjerdalen, Petter Northug, Chris Jespersen og Simen Østensen kan bli Norges herrelag i Tour de Ski om det sendes åtte løpere.

Lørdag skal de norske langrensstjernene konkurrere i 10 kilometer og 15 kilometer fri teknikk på i Davos i Østerrike. Søndag er det sprint fri teknikk.

Siste utgave

På forsiden nå