Sport

Tror Northug tar seieren

Kan skiløper Petter Northug vinne verdenscupen i langrenn sammenlagt? Det tror flere eksperter.

Det er fem renn igjen i verdenscupen i langrenn. Flere skiløpere kjemper om seieren sammenlagt.

Skiløperen Petter Northug ligger 23 poeng bak lederen Dario Cologna fra Sveits. Cologna valgte ikke å gå de forrige to rennene. Han var sliten. Nå tror eksperter at Northug kan ta igjen sveitseren.

De fem siste rennene går i Oslo, og i Stockholm og Falun i Sverige. I de fem rennene er det mulig å få 540 poeng.

LES MER HER: – Jeg kunne bare cruise inn

Northug er i god form. Han vant lett den klassiske 15-kilometeren i Lahti i Finland sist søndag. Like lett vant han den klassiske sprinten i Drammen onsdag.

Dario Cologna kom til Oslo torsdag ettermiddag. Han skal gå 50-kilometeren i Holmenkollen søndag.

LES MER HER: Tok sitt niende VM-gull

Russeren Aleksander Legkov har også en god sjanse til å ta seieren sammenlagt. Men eksperter har mest tro på at Northug vinner.

Dette sier de som nyhetsbyrået NTB har snakket med:

– Jeg tror på Petter. Han virker å være i knallform, og jeg tror han tar det uansett. Legkov er helt klart ute av kampen, sier Thomas Pettersson. Han er langrennsreporter i den svenske avisa Expressen.

– Jeg er ganske sikker på at Petter tar dette. Når han ser sjansen til seier, har han en tendens til å dra det i land. Samtidig sier Cologna at han er sliten, sier Anders Skjerdingstad. Han er skijournalist i kanalen NRK.

– Northug vinner. Det skjedde noe da han fant ut hvor nær han egentlig var. Det er nok motivasjon for ham. Det at Cologna ikke stilte i Lahti og Drammen, sier også sitt, sier Snorre Haugland. Han er norsk skismører for landslaget.

Siste utgave

På forsiden nå