Sport

Tror på jevn kamp

Nils Johan Semb gleder seg til fotball-møtet mellom Rosenborg og danske FC København. Han tror det blir en jevn kamp.

Tirsdag spiller Rosenborg (RBK) en skjebnekamp i fotball. De møter danske FC København på Lerkendal i Trondheim. Vinneren kommer videre til mesterligaen i fotball i Europa. Taperen spiller i europaligaen.

– Det er en helt åpen kamp. RBK må finne balansen mellom å angripe. Og å ikke slippe inn mål, sier Nils Johan Semb til nyhetsbyrået NTB. Han er toppfotball-sjef i Norges Fotballforbund.

Semb håper at kampen blir litt som kampen RBK spilte mot det svenske laget AIK. Da vant RBK 2-0.

– Det var en gjennomført bra kamp. Der hadde RBK god balanse og kontroll tidlig. De imponerte kanskje ikke. Men de fikk målet de trengte og kjørte på etter det, sier Semb.
– Men det er stor forskjell på FCK og AIK, sier toppfotball-sjefen.

LES MER HER: Nordisk oppgjør

Forskjellen på mesterliga og europaliga er ikke stor for effekten for norsk fotball, mener Semb.
– Det har mye å si når det gjelder status. Men en får like mange poeng på rangeringen fra begge ligaer. Lagene kan nesten få flere poeng av spill i europaligaen. Men mesterligaen gir klart best status. Det gjelder også hva en tjener på det, sier Semb.

Rangeringene Semb snakker om, har vært lav for norske lag den siste tiden. Rosenborg er det eneste laget som får det til utenfor Norge.

– Jeg må komme med et hjertesukk. Jeg håper at andre klubber ser muligheten som ligger i Europa, sier Semb til nyhetsbyrået NTB.

– Jeg tror alle har et mål om å komme til Europa. Men målsettingen må ha en konsekvens. Da må man trene på å spille internasjonalt, sier Semb.

Norsk Toppfotball skal ha et seminar om satsing internasjonalt.
– Vi har startet arbeidet med dette forsiktig. Det er et løp som må startes tidlig. Planleggingen bør begynne allerede i slutten av vår sesong, sier Semb.
Han håper at neste sesong blir bedre.
– Jeg synes vi burde ha hatt med iallfall to lag i Europa, slår toppfotballsjefen fast.

Siste utgave

På forsiden nå