Sport

Tror på Oilers i ishockey-NM

Stavanger Oilers spiller sin første kamp i eliteserien i ishockey lørdag. De kan ta sin sjuende kongepokal på rad, tror landslags-sjefen.

Stavanger Oilers kan vinne norges-mesterskapet (NM) i ishockey for sjuende gang på rad. Det tror landslags-trener Petter Thoresen. I dag (lørdag) spiller laget sin første kamp i eliteserien mot Frisk Asker. De to lagene møttes i NM-finalen sist år.

Der vant Oilers igjen. Det var lagets sjette NM-tittel på rad. Laget har også vunnet fire seriemesterskap på rad.

Oilers er laget som Petter Thoresen trente før han tok over det norske landslaget.

Thoresen tror Oilers vinner igjen.

– Det er en grunn til at de er så solide. De har en solid organisasjon og en bred tropp. De har mange gode spillere. De har vunnet dette før og vet hva de skal igjennom. Det er faktisk noen år siden noen andre har vunnet. Da må Storhamar, Frisk Asker og disse andre bevise at de har lyst til å vinne noe, sier Thoresen til nyhetsbyrået NTB.

Oilers er klubben alle vil slå. Det mener Thoresen er helt naturlig. Det gjelder også Storhamar der sønnene Patrick og Steffen spiller.

– Sånn er det i idrett. Når et lag vinner så mye som de har gjort, så er det dem de andre vil ta. Da vet de at de kommer høyt på tabellen. Slik er det, og det kommer vi ikke unna.

– Oilers har mistet spillere som Tommy Kristiansen, Mark van Guilder, Dan Kissel og Eric Nystrom. Mens Storhamar har hentet mange gode. Det kan kanskje bli jevnere enn i de senere årene?

– Men Oilers har hentet inn folk som har gjort det bra rundt omkring i Europa også. Jeg tror fortsatt på dem, sier landslags-treneren.

Han tror at Storhamar, Lillehammer og Frisk Asker havner på plassene bak Stavanger Oilers. Han følger med på eliteserien fra første kamp.

– Generelt synes jeg GET-ligaen er bra. Jeg tror det blir mange tette kamper. Det er bra for spillerne med utvikling og spill i høyt tempo. Det blir 19 GET-ligakamper før vi samles med landslaget første gang. Det skjer i november. Jeg må reise rundt å se spillere i både inn- og utland. Det gleder jeg meg til. Endelig starter det ordentlig. Det blir nok å gjøre framover. Jeg prøver å få med meg så mye som mulig.

Eliteserien i ishockey startet fredag.

Siste utgave

På forsiden nå