Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

– Tror sannheten vil komme fram

Spanske Alberto Contador hevder at han ikke har tatt doping. Spanjolen avla positiv dopingprøve under årets Tour de France (Frankrike rundt).

Contador er midlertidig utestengt av Det internasjonale sykkelforbundet (UCI). Han sier at han leverte en positiv dopingprøve den 21. juli. Urinprøven viste spor av det forbudte stoffet clenbuterol. Den positive prøven ble tatt under Tour de France 21. juli i år. Da var det hviledag i det franske sykkelrittet.
– Dette er en stor feil. Jeg tror dette kommer til å bli løst, og at sannheten kommer fram, sa Contador under en pressekonferanse i Spania torsdag.

LES MER HER: Tatt for doping

Ifølge UCI var det svært lave verdier av clenbuterol i prøven. Saken skal derfor granskes videre. Det ble tatt to prøver. De heter A-prøven og B-prøven. B-prøven var også positiv.

Den 27 år gamle syklisten nekter for at han er skyldig. Han hevder at forurensing av maten er årsaken til den positive dopingprøven. Sykkelstjernen hevder at han tre timer før testen spiste en biff som var kjøpt i Spania. Det skriver nettavisa VG Nett.

– Helt siden han ble informert av UCI 24. august, har Alberto Contador ment at forgiftning av maten har vært den eneste mulige forklaringen til hva som skjedde. Han har tro på at dette svært alvorlige problemet kan bli løst. Eksperter sier også at forurensing av maten var årsaken. Spesielt med tanke på alle dopingprøvene Alberto Contador avla under Tour de France, sier Contadors agent i en pressemelding.

VM i landeveis-sykling arrangeres for tiden i Australia. Men Contador er ikke med. Han hadde allerede avsluttet sesongen før han ble informert om den positive dopingprøven.

Contador er for tiden verdens suverent beste sykkelrytter sammenlagt. I sommer vant han Tour de France foran Andy Schleck. Det var hans tredje seier totalt i det franske rittet.

Han har også vunnet de to andre Grand Tour-rittene. I 2008 vant han Vuelta a España (Spania rundt). Samme år vant han også Giro d Italia (Italia rundt).