Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Tror tysk fotball kan få milliarder av seere til helga

Mange vil se fotball igjen. Over 77.000 nordmenn så på fotball fra Færøyene sist helg. Lørdag starter tysk fotball igjen. Det er store forventninger til hvor mange som skal se på.

Lørdag blir det fotball igjen i tysk Bundesliga. Karl-Heinz Rummenigge er styreleder i fotballklubben Bayern München. Han tror at milliarder vil sitte klare foran TV-skjermen.

– Bundesliga er nå den første store ligaen i verden til å starte opp igjen. Og hvis vi er den eneste ligaen rundt om i verden som blir sendt på TV, tror jeg at milliarder kommer til å se på, sier han til avisa Sport Bild onsdag.

Les også: Her spiller de fortsatt fotball

Den tyske ligaen starter igjen 16. mai. Det skjer med en rekke strenge tiltak og regler. Lørdag spilles det seks kamper. En av de er et lokalderby med en norsk spiller i fokus. Norske Erling Braut Haaland og hans Borussia Dortmund skal spille mot Schalke.

(Saken fortsetter under bildet)

SKAL SPILLE: Norske Erling Braut Haaland skal spille på lørdag. Han spiller for Borussia Dortmund. Foto: Martin Meissner / AP / NTB scanpix

Men det er flere norske spillere i tysk fotball. Samme dag skal Hoffenheim spille mot Hertha Berlin. I den kampen kan det bli tre nordmenn på banen. Rune Almenning Jarstein og Per Ciljan Skjelbreid spiller for Hertha Berlin. Håvard Nordtveit spiller for Hoffenheim.

Dagen etter spiller Bayern München kamp mot Union Berlin. Julian Ryerson er også norsk. Alle kampene blir spilt uten at det er folk på tribunen. Det må til for å hindre korona-smitte.

Les mer: – Hvor mange spillere må dø før det blir usmakelig?

Rummenigge mener det bare er positive sider ved at så mange skal se tysk fotball i helga.

– Det blir ikke bare reklame for fotballen i landet. Men for hele landet, og spesielt tysk politikk. Det er det som gjorde dette mulig, sier han.

Les også: EU vil ha åpning av grensene i Europa

– «Made in Germany» et varemerke da jeg var liten. Det har blitt borte de siste årene. Når vi åpner ligaen igjen så viser at «Made in Germany» absolutt er tilbake, sier Rummenigge.