Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

TV 2 sender EM-finalen i fotball

Finalen i europa-mesterskapet (EM) i fotball neste år blir sendt på TV 2. Kanalen har også kjøpt retten til å sende ti andre EM-kamper.

Neste år er det europa-mesterskap (EM) i fotball i Polen og Ukraina. Flere av de viktigste kampene kan du se på kanalen TV 2. Det blir gratis å se disse kampene. TV 2 har blant annet kjøpt retten til å sende to kvartfinaler, én semifinale og finalen.

Ifølge avisa Dagens Næringsliv (DN) betaler TV 2 rundt 20 millioner kroner. Rettighetene til de 11 kampene måtte kjøpes fra Canal+. Dermed får TV 2s seere gratis med seg finalen i ukrainske Kiev 1. juli, skriver nyhetsbyrået NTB.

– Dette betyr at vi får full pakke på vår EM-dekning. Det blir oppmerksomhet om et EM. Det er uansett om Norge er med eller ikke. Vi vil satse hardt på dette, sier sportssjef Bjørn Taalesen i TV 2 til DN.

LES OGSÅ: Fortjent tap for Norge

Forrige uke kunne samme mann smile bredt. Det skjedde etter at han hadde sikret TV 2 retten til å vise de to siste kampene fra den norske eliteserien.

– Fotball-EM er jo en ekstremt dyr rett å kjøpe. Derfor er det veldig vanlig å finne en partner å dele retten med. Det er veldig hyggelig at det er blitt TV 2. De satser mye på fotball. Det sier direktør i Canal+ Norge Steinar Brændeland.

LES OGSÅ: Norge hadde uflaks

Canal+ skal sende flere av sine kamper på nye Canal9. Den starter trolig sine sendinger 25. november.

Emneord

tv2 em fotball sport