Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Tysk jubeluke i mesterligaen

Messi satt på benken da Barcelona tapte mot Bayern München. Nå blir det heltysk finale i mesterligaen.

Fotballaget Barcelona tapte den første semifinalen i mesterligaen 0-4 mot Bayern München. Onsdag spilte de den andre semifinalekampen. Der ble det 0-3 tap. Dermed vant Bayern tilsammen 7-0. I onsdagens kamp satt stjernespilleren Lionel Messi på benken. Det angrer ikke Tito Vilanova på. Han er trener for Barcelona.

LES MER HER: Herjet med Barcelona

– Messi spilte i Bilbao lørdag fordi han følte seg bedre. Men mot slutten av kampen merket han tydelig noe. Han trente tirsdag og onsdag, men følte seg ikke i form. Han er en eksplosiv spiller, og det var en fare for at han ville forverre lårskaden. Under slike forhold kunne han ikke hjelpe laget, sier Vilanova.

Ingen vet hva Barcelona kunne fått til i semifinalen med Messi i form. Han er kanskje verdens beste fotballspiller. Og det er liten tvil om at han har vært savnet.

– Når du har en spiller som er så god, er det helt vanlig at det blir lagt merke til når han ikke spiller. Dersom Bayern hadde spilt uten Ribery eller Robben ville de ikke holdt samme nivå, sier Vilanova.

Han avviser at Barcelona må bytte ut flere spillere etter 0-7-fiaskoen mot Bayern.

– Alle spillerstaller blir styrket foran sesongen. Her om dagen sa jeg at vi ikke trenger å gjøre så mange forandringer, men bygge opp igjen de spillerne vi allerede har, sier Barcelona-treneren.

LES MER HER: Super-Messi sørget for semifinale

– Bayern kom til semifinalen med alle sine spillere, mens vi manglet mange. Selv med den sterke stallen vi har, kan du ikke vinne alle titler. Du kan ikke vinne hver gang. Den første semifinalen (4-0) påvirket den andre kampen. Vi må få våre skadde spillere tilbake, sier han.

Midtbanespilleren Xavi Hernandez støtter treneren.

– Laget prøvde. 4-0 var i praksis umulig, og da Robben scoret ble det umulig. Bayern var bedre. De dominerte alle fotballens faser. Taktisk var de veldig gode, fysisk var de veldig sterke og mentalt var de overlegne, sier Xavi.

Han mener det ikke er noen unnskyldning at Puyol, Abidal, Busquets og Messi ikke spilte. Men han er klart på at det svekket laget.

LES MER HER: Sørget for en Real nedtur

Det tyske laget Borussia Dortmund vant sammenlagt 4-3 mot Real Madrid i den andre semifinalen i mesterligaen. Dermed blir det en heltysk finale. Den spilles 25. mai.