Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Uenige om FCK kan banke Chelsea

Fotball-laget FC København kjemper mot Chelsea i mesterligaen. Men det er delte meninger om danskene kan vinne.

Tirsdag går fotball-laget FC København (FCK) spent inn på fotballbanen. De skal spille den første av to kamper mot britiske Chelsea. Det er åttedels-finaler i mesterligaen. Norske Ståle Solbakken er treneren til FCK. Men de beste norske fotball-trenerne er uenige om FCK har noen sjanse.

Dag-Eilev Fagermo trener laget Odd Grenland. Han tror det går mot klart tap i mesterligaen. Selv om Chelsea har slitt med spillet sitt i det siste. De har spilt fire kamper uten seier.

– Chelsea kan bare redde sesongen gjennom mesterligaen. Da nytter det ikke å bli slått ut av FCK. Chelsea kan leve med å bli slått ut av Barcelona, men absolutt ikke FCK. Det er også voldsom forskjell på klubbene i hvor mye penger de har. FCK kan kanskje få et greit, uavgjort resultat hjemme. Men jeg tviler på det også, sier Fagermo til nyhetsbyrået NTB.

Kjetil Rekdal trener laget Aalesund. Han er ikke helt enig. Rekdal mener at FCK har gjort det bra lenge. Treneren tror FCK er i form.
– De har en god sjanse til å vinne hjemmekampen. Det er også muligheter for å gå videre totalt. FCK har mellom 30 prosent til 40 prosents sjanse, sier han.

LES MER HER: FCK overrasket

Chelsea ligger 12 poeng bak laget Manchester United i den britiske eliteserien. Denne helgen ble de sendt ut av FA-cupen. De tapte på straffer mot Everton. Men Chelsea-manager Carlo Ancelotti er sikker:
– Vi ryker ikke ut mot FC København, sier han.

LES MER HER: Ståle mot Chelsea

Egil «Drillo» Olsen trener landslaget til Norge.
– København har helt klart en mulighet. Men Chelsea er favoritt. Prosentvis vil jeg si 70 prosents sjanse til Chelsea, sier han.

Ole Gunnar Solskjær er trener for Molde. Han var imponert da FCK spilte mot det spanske storlaget Barcelona. Han tror danskene har bedre sjanser enn «Drillo» mener.
– Når FCK spiller jevnt med Barcelona, har de en fair sjanse. Chelsea er helt klart favoritt. Men Ståle Solbakken er godt forberedt til kampen. Jeg håper de går videre, sier han.

LES MER HER: Satser på å knuse Messi og co

Rosenborgs trener Jan Jönsson tror FCK har en sjanse til å slå ut Chelsea. Han er spent på kampen. Også Vålerengas Martin Andresen mener at FCK har en mulighet.